dziedzicpruski Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Robił ktoś coś takiego, powiedzmy tylko pal ale i ewentualnie jakiś b.jasny karmel ?. Chlałbym uzyskać substytut białego wina rozcieńczonego wodą, lekkie to ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Pilzneński jest jaśniejszy. Jak chcesz karmel to carapils. Ale z tego wyjdzie Ci i tak co najwyżej jasny żółty taki slomowy. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bardziej chodziło mi czy ktoś coś takiego próbował robić, odcień jasności to sprawa drugorzędna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Już rozumiem - nie chodzi o kolor tylko smak Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No,dokładnie, na razie plan przełożyłem na później (jak kupie nowe drożdże),dzisiaj zrobiłem flandryjskie żytnie, 30 % średnio ciemnego "chleba" ze słodu żytniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 a drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tym razem po wicie ,flandry na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ja to jestem gorzej niż doktor z alpejskiej wioski, dzisiaj zrobiłem panel degustacyjny flandryjski (4 piwa) i okazuje się, ze takie piwo zrobiłem niecały rok temu . Jedyny słaby punkt to, ze jest z płatkami dębowymi, nie pasują kompletnie do niego. bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Po tym czasie masakryczne dobre, smakuje jak cydr , płatki raczej niewyczuwalne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Po tym czasie masakryczne dobre, smakuje jak cydr Zdecyduj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 No,tak się zmieniło po tym czasie, myślałem, że flandry idące w czerwone owoce (porzeczki) to szczyt, ale jasne przebija je szczególnie jak jest ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Mozesz podac sklad? Za pare tygodni bede mial gestwe po moim 1 flandersie i mysle nad zasypem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 3,5 pils 1 monach II 20 g lubelski 40min Drożdże do wita i na 3 miesiące bakterie i te płatki (50 g średnie, amerykańskie),teraz bym dał o połowę mniej,albo w ogóle wyszło około 25l 11blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się