sprawek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Grzałki zostały zamówione... Będę informował o dalszych postępach Rafal205 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herrmefisto Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Czy takie wiertło nadaje się do wywiercenia kilku dziur w kegu (pod grzałki, sondę temperatury, kranik)? http://allegro.pl/wiertlo-stopniowe-stozkowe-hss-tytan-4-32mm-i5611877737.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Jest ok, ale musisz wiercić na bardzo małych obrotach. Jak przypalisz to będzie rdza. Chłodzenie Ludwikiem. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez zielony07 uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herrmefisto Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dnia 3.12.2017 o 20:05, sprawek napisał: Grzałki zostały zamówione... Będę informował o dalszych postępach Jak długo się czeka na te grzałki? Wiadomo coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 halo ! Jest tam kto ? A może są grzałki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
se-bo1 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Fajnie by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2135 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Mam kadź o średnicy 40cm, jakie grzałki będą pasowały 155 czy 175? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 175. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelangel Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Hej. A ja mam pytanie do kadzi o średnicy 50 cm. Która grzałka by pasowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 2x155=310 2x175=350. Według wzoru d=2 x r Więc wejdą i te i te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelangel Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No dobra. a powiedz mi jeszcze czy do keg 100l dwie starcza? Czy raczej trzeba by o 3 pomyśleć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Nie mam doświadczenia, ale wg mojego wyczucia to brałbym 3 lub 4. Wszystko zależy jaką masz instalację. No i kocioł ocieplony, będzie szybciej i przyjemniej w warzelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 8 godzin temu, majkelangel napisał: No dobra. a powiedz mi jeszcze czy do keg 100l dwie starcza? Czy raczej trzeba by o 3 pomyśleć? To można wyliczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelangel Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 To ja już wszystko wiem.;) potrzebne około 6,5 kw. to znośnie. A powiedz mi jak ty uważasz które grzałki będą lepsze te 155 czy 175? hm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 4 godziny temu, majkelangel napisał: potrzebne około 6,5 kw. Tylko wiesz że standardowa domowa jedna faza raczej temu nie podoła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1g Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Czy całość musi iść z prądu? Można wykorzystać taboret gazowy lub kuchenkę, głównym źródłem ciepła może być gaz a prądem tylko utrzymywać i regulować temperaturę. Robiłem koledze sterowanie grzałek do gara 75l, główne źródło ciepła to taboret gazowy o mocy 5,5kW (to moc przy pełnym płomieniu), w garze dwie grzałki 1,5kW. Robi z temperaturą co chce. Zakup butli z gazem i taboretu dość szybko się zwróci tym bardziej że to kosz = 1 grzałce. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez mirek1g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelangel Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 3 godziny temu, FurioSan napisał: Tylko wiesz że standardowa domowa jedna faza raczej temu nie podoła? Tak wiem to. I akurat o to się nie martwię. Mam swój dom a nie mieszkanie. Moc umowna to 20kw, więc na luzie starczy. instalacja trojfazowa. do tego taryfa weekendowa. Nic tylko prosi się by to wykorzystywać. ;p Tylko pytanie które grzałki bardziej się nadadzą 155 czy 175? Co do gazu to mam uraz. Jedyne co mam w domu na gaz to centralne ogrzewanie. I nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Coś wiadomo kolego @sprawek, kiedy będą grzałki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaedge Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ktos pisał że mogą być na "gwiazdora" , a tu "zając " za pasem ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Przykro mi... Jaka cena taka firma... chemiczny powinien juz dostac paczke... jaedge dostanie najprawdopodobniej we wtorek... Grzałki są u mnie na stanie. Wybaczcie nie miałem wplywu na termin realizacji zamowienia... pierwsza partia poszedl: grizzly,oli11,tomi80-11,herrmefisto,chemiczny druga partie pakuje na poniedzialek: hobart75012,jaedge i dalej pakuje... reszta osob nie zaplacila lub oczekuja na rzeczy z lasera... Nie wszyscy mi zaplacili, wiec jesli ktos chce grzalki to pisać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi80-11 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Grzałki dotarły. Dzięki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sprawek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 to plusika mi Tomi80-11, zielony07, oli11 i 3 innych 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi80-11 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Nie ma sprawy Kolejny udany zakup u Ciebie Pzdr. sprawek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Może głupie pytanie ale nie mogę wygooglać jak się dodaje te plusiki, a też się jeden należy Sprawkowi ode mnie, bo zestaw od niego już zmontowany i pięknie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi