Hobbysta Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dajesz mu serduszko pod jego komentarzem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dzięki, plusik leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja również dostałem. Dzięki, Sprawek ! Masz plusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaedge Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dotarło , dziękuję + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ja jestem na etapie starszego forum... ale tutaj chyba trzeba kliknac w serduszko... Robercik i hobart75012 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Wszystkim za plusiki i wysłane piwo serdecznie dziekuje nizej taki tam luzny temat (w wideo) aha - tak mam podarte spodnie a pies ma sie dobrze. W sumie to musze mu juz chyba konto na forum założyć. Pozdrawiam... Reszta paczek wyjdzie po 11.02 (wszyscy którzy nie zapłacą do tej pory będą mieli pecha... chyba, że mnie poinformują) VIDEO0025.mp4 VIDEO0013.mp4 ps. jak wstawic wideo aby bylo widoczne w temacie? Edytowane 1 Lutego 2018 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 9 godzin temu, sprawek napisał: ... ps. jak wstawic wideo aby bylo widoczne w temacie? Wrzuć na youtube lub podobny serwis a potem wklej linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Może nie najlepszy wątek na to pytanie, ale zauważyłem u siebie spory spadek wydajności po przejściu na kadź z grzałkami elektrycznymi, wcześniej wysładzałem w fermentorze z wężykiem. Podczas filtracji złoże pęka przy grzałkach i w okolicach mieszadła, nie ma niestety zdjęcia, bo dzisiaj na to wpadłem, że to może być przyczyną, ale może zauważyliście podobne zjawisko w sowich kadziach. Macie jakieś sposoby aby temu zapobiegać? A może błądzę i przyczyna jest inna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Może nie najlepszy wątek na to pytanie, ale zauważyłem u siebie spory spadek wydajności po przejściu na kadź z grzałkami elektrycznymi, wcześniej wysładzałem w fermentorze z wężykiem. Podczas filtracji złoże pęka przy grzałkach i w okolicach mieszadła, nie ma niestety zdjęcia, bo dzisiaj na to wpadłem, że to może być przyczyną, ale może zauważyliście podobne zjawisko w sowich kadziach. Macie jakieś sposoby aby temu zapobiegać? A może błądzę i przyczyna jest inna?A Ty nie wyciągasz mieszadła do wysładzania? :OWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 12 minut temu, RobertSlask napisał: A Ty nie wyciągasz mieszadła do wysładzania? :O Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Jak ma się miszadło z podparciem na dnie, to po wyciągnięciu zostaje otwór z FD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jak duzy jest ten otwór? Wątpię, żeby drastycznie spadła wydajność przez to...Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Nie no oczywiście że nie wyciągam mieszadła, nic takiego nie napisałem. Złoże pęka przy ramionach mieszadła i wzdłuż krawędzi grzałki. Może wystarczy je ugnieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Nie no oczywiście że nie wyciągam mieszadła, nic takiego nie napisałem. Złoże pęka przy ramionach mieszadła i wzdłuż krawędzi grzałki. Może wystarczy je ugnieść?Przede wszystkim wyciągnij mieszadło, bo po nim spływa cały urobek;) Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 No ale wtedy to właśnie będzie dziura w FD!!! Poza tym mieszadło stoi na wytoczonej tulejce która jest dosyć dobrze dopasowana. Szczeliny w FD są dużo większe niż pomijalne niedopasowanie mieszadło do tulei. Czy Wy wyciąganie mieszadła? Poza tym pozostają pęknięcia wzdłuż grzałek, a ich się nie da wyciągnąć. Myślałem, że to popularne zjawisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Ja wyciągam mieszadło. Po konstrukcji mieszadła spływa woda i brzeczka, bo każda ciecz szuka najszybszej drogi na dół... Przez to młóto nie jest wypłukane i spada wydajność. Jeśli wyjmiesz mieszadło i masz dziurę w FD to poczekaj aż młóto mocno się zbije (ale nie pomagają mu w tym) i pierwsze wypociny z całym syfem z dna zawróć do kadzi i po problemie:) jak duży jest ten otwór?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jakieś fi 25mm. Czy wszyscy wyciągają mieszadło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zrób mi proszę zdjęcie jak to u Ciebie wygląda. Ten otwór, tuleja, i mieszadło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jak dojadę do domu to wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Przesylam zdjęcia, myślę że nie to jest powodem niskiej wydajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Przeliczyłem, sprawność na sraczwężyku i w kadzi wychodzi podobnie czyli słabo 50-55% wiec muszę szukać przyczyn w czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Termometry skalibruj, tzn czujniki temperatury... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka johnny13pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Sprawdzałem, używam czujników Pamela a wcześniej termometru elektronicznego z Centrum Piwowarstwa to chyba jakiś Biowin. Otworzyłem nowy wątek, żeby nie robić offtopu jeśli ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami będę wdzięczny. Robert dzięki za podpowiedzi masz ode mnie pula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Hey Sprawek , czy masz jeszcze jakieś grzałki na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rast Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam. Jestem chętny na grzałki najlepiej 4 szt jakby co to mogę też odkupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 To się dopisz do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi