satyrek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Naliczyłem chętnych na ok 26szt grzałek, także pomału można tworzyć listę. Firma w której zamawiał Maćko wydaje się lepsza ponieważ robią grubsze grzałki za niższą cenę. Czekamy jeszcze na namiary producenta, które miał podać Maćko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Stworzyłem arkusz w którym mogą wpisywać się zainteresowane osoby które są chętne na grzałki. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dOBFf8jra3aZM0Slvu2fwaedyiaYRB44VgURVuMlEbo/edit?usp=sharing satyrek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoomy Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Jesteście pewni tych wymiarów kegów podanych w google docs. Bo mam keg DIN 50l i on ma chyba średnicę ok 380mm, nie jestem pewien na 100% bo mierzyłem go już jakiś czas temu, ale jego wymiar był zgodny z http://pl.wikipedia.org/wiki/Keg Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Zoomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Maćko Panie, miałeś nam dać namiary a tu cisza... Kolega chyba zdezerterował na pw nawet nie odpisuje, chyba trzeba będzie poszukać na własną rękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 ... Kolega chyba zdezerterował spokojnie, może ma ferie Jesteście pewni tych wymiarów kegów podanych w google docs. Bo mam keg DIN 50l i on ma chyba średnicę ok 380mm kega nigdy nie mierzyłem, ale wątek grzałek trwa już od pewnego czasu (2 zamówienia grupowe) i nikt nie zgłaszał, że promień 155 i 175 jest niewłaściwy mam EURO 50 i średnica wynosi 39cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoomy Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Co do wymiarów, to podane są w google docs są ok, coś mi się pomyliło, sorry za zamęt. Co do producenta to kolega "Maćko" we wcześniejszych postach pisał o firmie "Eleg". A konkretnie na dole strony 13 tematu, ale to chyba nie był ostateczny producent Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Zoomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Do kiedy zbieracie chętnych? muszę zmierzyć swój keg(50) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Do kiedy zbieracie chętnych? muszę zmierzyć swój keg(50) na liście jest już 20 grzałek, ale z zamówieniem i tak musimy czekać na dane producenta , może ktoś z poprzednich kupujących zna nazwę firmy (nie jest to Eleg) ??? nie ustaliliśmy jeszcze kto zajmie się organizacją zamówienia, ze swojej strony oferuję pomoc, ale zdaję sobie sprawę że jestem od niedawna na forum i ktoś z dłuższym stażem budzi większe zaufanie, arkusz w google docs stworzył kolega Wajcha - być może zajmie się organizacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ja stworzyłem tylko arkusz żeby było łatwiej ktoś inny musi się zająć reszta akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Kolega Wajcha już wystarczająco akcji skoordynował dajmy mu spokój. Satyrek, jeśli masz czas temat ogarnąć to chyba jakoś będziemy musieli zaufać , ja też nie mam czasu na ogarnięcie tej akcji więc polegam na kolegach z forum. Edytowane 3 Lutego 2015 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Dostałem priwa od kolegi Maćko, w chwili obecnej jest na wyjeździe jak wróci w okolicy piątku to przekazał mi, że może znowu pociągnąć akcję bo sam jeszcze potrzebuje grzałek. Tak więc wpisywać się na listę :-) Edytowane 3 Lutego 2015 przez xjaniux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 ktoś wykasował z pliku podpowiedź o promieniu wpisałem więc normę kega, po pomiarach wyszło mi że mam euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Czy te grzałki mają podłączenie uziemienia? Możecie jakiś rysunek lub zdjęcie wrzucić? Edytowane 4 Lutego 2015 przez hagar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) uziemienie jest na obudowie, grzałka ma 2 wyjścia - do jednego podłączamy zero (neutral) , do drugiego fazę, a obudowę do uziemienia to jest zdjęcie innej grzałki niż zamawiamy ale podłączenia takie same Edytowane 4 Lutego 2015 przez satyrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Namiary firmy Backer OBR Sp. z o.o. ul. Głowackiego 39 "74-200 Pyrzyce www.backerobr.pl Jacek Chmiel Specjalista d/s obsługi klienta Tel: +48 91 4819 944 Mob: +48 602 728 730" A tu nie da się załatwić? Chętnie kupie takie cuda... wystarczy wpisać się na ten dokument? Nie za bardzo wiem jak zmierzyć mam promień... mam kega 30l z tyskiego . Jego średnica zewnętrzna to ok 35cm. zatem rozumiem, że będą pasowały 155? Edytowane 6 Lutego 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A tu nie da się załatwić? jest dużo firm produkujących grzałki, kwestia za jaką cenę, jak dobrze pamiętam to u p.Chmiela były po 85zł/szt tam gdzie zamawiał Maćko po 65zł i grubsze keg tyskie DIN = promień grzałki 155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 p.Chmiela były po 85zł/szt tam gdzie zamawiał Maćko po 65zł i grubsze Są grubsze ale za to są trochę krótsze jak u .p.Chmiela. Przy zamówieniu zwróćcie sobie uwagę na ten parametr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 p.Chmiela były po 85zł/szt tam gdzie zamawiał Maćko po 65zł i grubsze Są grubsze ale za to są trochę krótsze jak u .p.Chmiela. Przy zamówieniu zwróćcie sobie uwagę na ten parametr. u Chmiela: długość 1691mm, fi 8,5mm, powierzchnia wymiany ciepła 451,3 cm2 Maćko: długość:..???.., fi 10mm jaka była długość grzałek z ostatniego zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Też bym się zapisał na 2 lub 3 szt lecz ja potrzebuje do gara 70 L więc musiałbym mieć inne wymiary widzieć zdjęcie tych grzałek co koledzy wczesniej zamawiali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 musisz wyliczyć promień grzałki dla swojego gara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Podłączacie te grzałki bezpośrednio do sieci przez jakiś włącznik czy przez sterowniki/ograniczniki mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Oczywiście że przy zacieraniu przez sterownik lub regulator mocy, jakbyś podłączył na sztywno wówczas miałbyś problem z parametrem wzrostu temp. w czasie. Do warzelnego gara podłączam do sieci bez regulatora mocy czy sterownika. Edytowane 14 Lutego 2015 przez michwo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Oczywiście że przy zacieraniu przez sterownik lub regulator mocy, jakbyś podłączył na sztywno wówczas miałbyś problem z parametrem wzrostu temp. w czasie. Do zaciernego gara podłączam do sieci bez regulatora mocy czy sterownika. To w końcu przez sterownik czy bez sterownika? Przy okazji - czy coś w kwestii zamówienia się dzieje? Edytowane 14 Lutego 2015 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Do zaciernego gara podłączam do sieci bez regulatora mocy czy sterownika. kolega miał na myśli "do warzelnego", do zacierania to najlepiej sterownik Boleckiego lub Pamel, ponieważ poza regulacją mocy grzałek, programujemy sobie przerwy Przy okazji - czy coś w kwestii zamówienia się dzieje? również wysłałem PW do Maćko - bez odpowiedzi trzeba ruszyć temat - w poniedziałek wyślę zapytanie do kilku producentów grzałek link do wpisywania się na listę chętnych przeniosłem aby nie trzeba było szukać Edytowane 14 Lutego 2015 przez satyrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satyrek Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj wysłałem zapytania do 21 producentów grzałek, czekamy na wyceny edit 17-02-2015 na razie odpowiedziało 11 producentów, rozbieżność cen powalająca od 76zł do 430zł/szt Edytowane 17 Lutego 2015 przez satyrek sprawek i Zoomy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi