orzel_rkm Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witam panowie... do sprzedania mam kolejne 2 grzałki DIN tak jak ostatnio decyduje pierwszy post za moim z napisem "BIORE", "JA WEZME", "JA CHCE" lub cos innego Nie doprosiłem się o wpłatę a jako, że zalozylem swoje pieniążki i chce miec mile swieta lepiej bedzie jak ktos zrobi sobie sam prezent Szkoda, że nie Euro. Jak będziesz miał jakieś Euro to biorę od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 no szkoda... euro poszly jak swieze buleczki.... sprawa z 2x din jest nieaktualna przynajmniej do poczatku stycznia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaszcze Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6635875262 Beda dobre. Chialbym 4szt. Planowane wybicie do 30l. Tylko do gara zsciernego. Co ważne, nie chce przekroczyć 3500W. Ze względu na przewody 2,5mm które posisdam w garażu, mam doprowadzona tylko jedna faze. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez zajaszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 <p>Powinieneś wiedzieć że przewód 2,5wytrzymuje około 7kW ale nie wiadomo jaki masz bezpiecznik na 1 fazie </p> <p>Czy grzalki są dobre ? Tego nie wiem </p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Powinieneś wiedzieć że przewód 2,5wytrzymuje około 7kW powinieneś wiedzieć, że się mylisz i to znacznie http://lumier.pl/kalkulator/ (pierwszy lepszy kalkulator) I oczywiście nie jest to wyrocznia, ale takie są zasady w instalacjach elektrycznych. Oczywiście można takim kablem i ze 100A puścić, ale z jakim skutkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaszcze Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Panowie nie to jest pytaniem. Na kabel 2,5mm nie przekraczam 4500W. Skąd 3500 w układzie? A stąd, że mam jeszcze inne rzeczy podłączone. Typu światło, komputer i mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Czyli kolega ma 20 bezpieczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaszcze Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) A dokladniej 25A, Legranta... Edytowane 22 Grudnia 2016 przez zajaszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Powinieneś wiedzieć że przewód 2,5wytrzymuje około 7kW powinieneś wiedzieć, że się mylisz i to znacznie http://lumier.pl/kalkulator/ (pierwszy lepszy kalkulator) I oczywiście nie jest to wyrocznia, ale takie są zasady w instalacjach elektrycznych. Oczywiście można takim kablem i ze 100A puścić, ale z jakim skutkiem? nieznacznie ale tak zwracam honor wynik w dość dużym zaokrągleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kongo Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam. W końcu nabyłem Keg DIN. I moje pytanie? Jaki lepszy promień R155 czy R160 ??? Zwlekam z zamówieniem grzałek, bo nie wiedziałem jaki Keg otrzymam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Din jest wezszy. Więc mniejszy promień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Panie 155 jest do din do Euro 175 Przy okazji... bo zapomniałem WESOLYCH SWIAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kongo Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 OK dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) del Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Exar_Kun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystkiego dobrego w 2017 moi drodzy Pisze już teraz bo nie wiem czy dotrwam do 24 heheh ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dotrwałeś ? Niepokoiłem się ! Na piwie z reguły docierałem do tego magicznego momentu. Czyli ze dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 A jakie są techniczne podstawy tego zjawiska? Rdzewieć może coś, co zawiera Fe, a stal nierdzewna go nie zawiera (przynajmniej nie powinna).Mogą rdzewieć ale opiłki z wiertła. Stał nierdzewna też może rdzewiec np przy spoinach w przegrzanych miejscach lub jeśli miała kontakt że stała weglowa np jeśli jednej tarczy użyjemy do cięcia stali węglowej a potem nierdzewnej. Dlatego po spawaniu, często też cięciu itp. Wykonujemy zabieg pasywacji stali w kapieli trawiacej. Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Rdzewieć też może pod wpływem chloru np stal AISI 304 .. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 AISI 304 to zwykła nierdzewka. AISI to norma z USA analogiczna jak DIN czy PN. http://www.stalenierdzewne.pl/porady-ekperta/oznaczenia-stali-nierdzewnych-wg-aisi-astm-i-uns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie mówię że nie zwykła, tylko piszę że nie wytrzymuje soli, znam normy, ale jak napiszę 0H18N9 to mało kto zrozumie, a tak AISII 304 LUB 316L każdy.Z 304 robi się większość rurek karbowanych. Zwróciłem uwagę tylko że nie tylko resztki stali węglowych po obróbce stali nierdzewnych mogą powodować jej rdzewienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary Kowalski Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dobry wieczór chciałbym prosić o radę jak wygiąć grzalkę taką od parnika w kształcie M w kąt90' ktoś próbował? To może podzieli się doświadczeniem będę wdzięczny. Dziękuje pozdrawiam dobrej nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Dobry wieczór chciałbym prosić o radę jak wygiąć grzalkę taką od parnika w kształcie M w kąt90' ktoś próbował? To może podzieli się doświadczeniem będę wdzięczny. Dziękuje pozdrawiam dobrej nocy Witaj ja próbowałem o ile grzałki mniejszej mocy (1400W) wyginały się bez problemów to grzałki o większych mocach bez grzania nie dało się wygiąć łamały się. Tak czy inaczej radzę pogrzać . A no i takie grzałki musisz puszczać na sterowniku max na 80% mocy inaczej będą przypalać zacier A w pszenicznych piwach max na 70-75 % przy czm nie ma znaczenia jakie grzałki mają moce Edytowane 5 Stycznia 2017 przez morfitru75 Szary Kowalski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary Kowalski Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witaj ja próbowałem o ile grzałki mniejszej mocy (1400W) wyginały się bez problemów to grzałki o większych mocach bez grzania nie dało się wygiąć łamały się. Tak czy inaczej radzę pogrzać . A no i takie grzałki musisz puszczać na sterowniku max na 80% mocy inaczej będą przypalać zacier A w pszenicznych piwach max na 70-75 % przy czm nie ma znaczenia jakie grzałki mają moce cześć dziekuję za radę ustosunkuje sie do niej, co do przypalania się zacieru sytuacja taka ma miejsce nawet z mieszadłam z silniczka od wycieraczek samochodowych?? co do sterownika mowa tu o sterownik regulator kotła pieca do pompy?nada sie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 co do przypalania się zacieru sytuacja taka ma miejsce nawet z mieszadłam z silniczka od wycieraczek samochodowych?? tak w swojej kadzi mam mieszadło co do sterownika mowa tu o sterownik regulator kotła pieca do pompy?nada sie Ja używa Pamela i sobię chwalę (jak by co to nie kupuj z wyjściem na mieszadło bo to się nie sprawdza lepszy zasilacz komputerowy ) A tu masz linka : http://www.pamel.pl/sklep/prestashop/pl/jednofazowe/24-regulator-mocy-i-temperatury-prm-maks-2-sondy-opcja-zaworu.html#/przewody_zasilajace-nie_tylko_listwa_zas/miejsce_wyswietlacza-gora_urzadzenia/modul_zdalnego_alarm-nie_dolaczaj_nie_dol/ilosc_sond_standard-1_sonda/wyjscie_zaworu-tak_230v_1a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labolbo Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam. Kolego możesz rozwinąć dlaczego nie sprawdza się wyjście na mieszadło w tym sterowniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi