Gość tomato Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 helllou chciałbym zrobić pszeniczniaka 'alla Hefe-Weissbier Hell albo spiża we wro. czyli pewnie nie jakiegoś wykwintnego, nie mam kasy próbować browarów za ponad dychacza, co by znaleść gitesa najlepszego bo te polskie siki co niby pseudo pszeniczne harnaś, kokocim to już lepiej to jakaś pomyłka. to chyba brewmasta co pędzi to spluwał do kałuzy i potem to nam sprzedają da rade TEN zajefajny smak słodkawy, nawet nie mętny wyczarować np. z brew coopera + ekstrakt pszeniczny ?? może drożdże podmienić? to podobno zmienia dużo (bo z tego co wiem to coopery mają we wszystkim te same...) czytałem, że z coopera raczej wychodzi klarowne pifko, ale konsystencja to nie istotne jak się nie ma warunków do zacieru... liczę na smaka... pomocy pszeniczniaki to najfajniejsze browary :cool2: ps. a jaki jest w najlepszy pszeniczniak za w miare dostępną cene w sklepie?? elroy: Forum ma zasady i poziom. Zapraszamy najwcześniej jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Harnaś pszeniczny?, joł men, chyba w zaspę wpadłes Mów normalnie, nie jakimś slangiem blokowym. Pifka tu nie robimy i nie wiemy o co ci biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A myślałem że to tylko ja jestem za stary żeby to czytać Proszę o zrozumiałą treść we wypowiedzi. Czytałem to ze trzy razy i nie wiedziałem czy odpowiadać, ale na całe szczęście ubiegł mnie Jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 O rany - czytanie tego wymaga wzmożonej koncentracji. Chcesz rady to masz - pucha nachmielonego pszenicznego ekstraktu i pucha jasnego, lub jedna czystego pszenicznego i jedna jasnego, drożdże płynne i chmiel do czystych, i będzie piwo pszeniczne. Będzie gorsze niż sklepowe - w tym gatunku ciężko dogonić mistrzów. W tym gatunku raczej są dobre piwa. Chcesz gonić - nie namawiam, ale jedyne wyjście to zacieranie. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Zamykam, nie ma sensu dyskutować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi