Rageofhonor Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Przerobiłem już ok 0,5 tony słodu i zastanawiam się czy śrutownik nadal jest taki wydajny jak na początku. Po jakiej ilości słodu tarcze nadają się do wymiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 A śrutuje wolniej, lub śruta jest gorzej rozdrobniona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rageofhonor Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 A śrutuje wolniej, lub śruta jest gorzej rozdrobniona? Trafiają się całe ziarna słodu w ilości takiej jakiej wcześniej nie było i wydaje mi się że lekko spadła wydajność o 0,5-1 BLG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Jak wyglądają tarcze? Może dokręć trochę śrubę żeby wydajność powróciła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rageofhonor Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Tarcze są już lekko wygładzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Ja na swoim Brefermie Corona przejechałem ponad tonę słodów -żarna dalej jak nowe. Uszkodziłem sobie wał tylko, od pękniętej śruby która utknęła i podczas wiercenia go rozwaliłem. Wytrzymałe są I spokojnie służą bardzo długo, podejrzewam że gdyby nie uszkodzony wał pośrutowałby jeszcze kilka ton słodu. Edited March 3, 2017 by Undeath Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenocyd Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 (edited) dla zastosowań domowych zupełnie wystarczający - moja corona przeleciała kilkaset kilo w jakieś 3 lata i specjalnie nic sie nie zużyło. Edited March 3, 2017 by Xenocyd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts