Rageofhonor Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Przerobiłem już ok 0,5 tony słodu i zastanawiam się czy śrutownik nadal jest taki wydajny jak na początku. Po jakiej ilości słodu tarcze nadają się do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A śrutuje wolniej, lub śruta jest gorzej rozdrobniona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A śrutuje wolniej, lub śruta jest gorzej rozdrobniona? Trafiają się całe ziarna słodu w ilości takiej jakiej wcześniej nie było i wydaje mi się że lekko spadła wydajność o 0,5-1 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jak wyglądają tarcze? Może dokręć trochę śrubę żeby wydajność powróciła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Tarcze są już lekko wygładzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Ja na swoim Brefermie Corona przejechałem ponad tonę słodów -żarna dalej jak nowe. Uszkodziłem sobie wał tylko, od pękniętej śruby która utknęła i podczas wiercenia go rozwaliłem. Wytrzymałe są I spokojnie służą bardzo długo, podejrzewam że gdyby nie uszkodzony wał pośrutowałby jeszcze kilka ton słodu. Edytowane 3 Marca 2017 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) dla zastosowań domowych zupełnie wystarczający - moja corona przeleciała kilkaset kilo w jakieś 3 lata i specjalnie nic sie nie zużyło. Edytowane 3 Marca 2017 przez Xenocyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi