buber Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Proszę o podpowiedzi, czy to się trzyma kupy. Mam nadzieję, że będzie czekoladowe i gęste od żyta. Luźna adaptacja tego przepisu na Rogue Shakespeare Stout clone z BYO. 12,5 litra, ok. 16,5 Blg 1,7 kg ekstrakt jasny 0,5kg pale ale 0,4 kg czekoladowy żytni 0,4 kg karmelowy 300 0,35 kg płatki owsiane 50 gramów jęczmień prażony Chmielenie byłoby Cascade lub Citrą na 60 i 15 minut. Może jakiś inny chmiel? Drożdże S-04 lub US-05. Fermentacja 13-14 st. otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Przelicz czy Ci się zatrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Przelicz czy Ci się zatrze Właśnie, jak to się przelicza, bo nie wiem? Jest jakiś program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Coś nie mogę tego wyszukać. Jeśli dobrze pamietam to zaleca się aby udział słodu podstawowego był ok 50% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się