Skocz do zawartości

American Stout (partial mash)


buber

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o podpowiedzi, czy to się trzyma kupy. Mam nadzieję, że będzie czekoladowe i gęste od żyta.

Luźna adaptacja tego przepisu na Rogue Shakespeare Stout clone z BYO. 

 

 

12,5 litra, ok. 16,5 Blg

1,7 kg ekstrakt jasny

0,5kg pale ale

0,4 kg czekoladowy żytni

0,4 kg karmelowy 300

0,35 kg płatki owsiane

50 gramów jęczmień prażony

 

Chmielenie byłoby Cascade lub Citrą na 60 i 15 minut. Może jakiś inny chmiel?

Drożdże S-04 lub US-05. Fermentacja 13-14 st. otoczenia.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.