admiro Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Znaczy w gorszej też, ale to gorsza komisja była. Cóż chyba był za stary. Komisja konsumencka jest mniej istotna z punktu widzenia zgodności stylu ale moim równie istotna z punktu widzenia piwowara jak branżowa. Chodzi o to żeby robić dobre piwo, czyli zgodne ze stylem (konkurs, branża) ale także smaczne dla konsumenta. Z tego powodu dwie komisje, myślę, że to ciekawa nowość przy konkursie piwowarskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arzy Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 (...)PS Przy okazji znów zmieniono mi płeć Przepraszam, to z rozpędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Z tego powodu dwie komisje, myślę, że to ciekawa nowość przy konkursie piwowarskim. Patrząc po inżyniersku; zrobienie kilku komisji i uśrednienie wyników z pewnością poprawiłoby dokładność oceny Można by nawet obliczyć błąd pomiaru. Moje wyniki: W kategorii Dry Stout 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Dry Stout ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 4 miejsce z 68,00 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 7 miejsce z 66,33 punktami. Całkiem zadowolny jestem, bo stouty to nie moja cup of tea Edytowane 15 Czerwca 2010 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Znaczy w gorszej też' date=' ale to gorsza komisja była. Cóż chyba był za stary.[/quote'] Komisja konsumencka jest mniej istotna z punktu widzenia zgodności stylu ale moim równie istotna z punktu widzenia piwowara jak branżowa. Chodzi o to żeby robić dobre piwo, czyli zgodne ze stylem (konkurs, branża) ale także smaczne dla konsumenta. Z tego powodu dwie komisje, myślę, że to ciekawa nowość przy konkursie piwowarskim. Wiesz jakbym wygrał w tej konsumenckiej to bym inaczej śpiewał. Ale serio to przecież nikt z nas nie ma wątpliwości, która komisja jest ważniejsza i dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Biorąc pod uwagę, że byłem przekonany, że podium mam pewne :tort:, to porażka, no ale przynajmniej w lepszej połowie się załapałem. Na monachijskie konkursu piwo.org jak dobrze pamiętam tam też liczyleś na więcej. Pecha masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jeżeli jesteście ciekawi to jutro przed południe postaram się podać 5 pierwszych miejsc w klasyfikacji Domowy Piwowar Roku. . jesteśmy ciekawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 U mnie nie było źle: W kategorii Dry Stout 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Dry Stout ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 7 miejsce z 66,00 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 2 miejsce z 77,00 punktami. W Monachijskie jasne (nie dostałem wyników na maila): - wg. Komisji Branżowej zająłem 5 miejsce z wynikiem 66,60 pkt. - a wg. Komisji Konsumenckiej to nie wiem właśnie... Ogólnie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ja też dostałem. Cienko, ale fakt, przechmieliłem trochę. W kategorii Dry Stout 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Dry Stout ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 9 miejsce z 62,00 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 8 miejsce z 65,17 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ale żeby nie mieszać przenieśmy może tą dyskusje tutaj http://www.piwo.org/forum/p47752-12-04-2010-11-00-17.html#p47752 dori- dyskusja dotycząca "Piwowara Roku"została przeniesiona do odpowiedniego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Nie jestem mocny w stoucie ale jak na pierwszy raz w tym stylu to jestem zadowolony, choć wydawało mi się i nadal wydaje, że mój stout jest słabiutki W kategorii Dry Stout 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Dry Stout ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 10 miejsce z 61,80 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 4 miejsce z 69,17 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Hm, ja nic nie dostałem na maila, wyniki znam jedynie ze strony Bractwa... pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Hm, ja nic nie dostałem na maila, wyniki znam jedynie ze strony Bractwa... pzdr flood ja też ale jak widze wszyscy piszą o stoucie , a ja wysłałem tylko monachijskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ot widzisz, ja też tylko to jedno. Może tu jest knyf. Siedzi teraz komisja, sączy konkursowe piwo na spokojnie i rozsyła oceny;-) pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 a ja zająłem ostatnie miejsce ale ocena mojego piwa spada z kwadratem odległości przebytej od warzelni, zwłaszcza że na konkurs jechało tydzień w największe upały i 3 razy z kurierem po całej Częstochowie No ale za rok będę miał łatwiej poprawić wynik z ostatniego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ja nie mam informacji, ciągle czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arzy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Na razie zostały wysłane oceny stouta. Jeszcze dzisiaj dotrą do Was oceny Monachijskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jeszcze dzisiaj dotrą do Was oceny Monachijskiego. Do mnie właśnie dotarły. Też cienko, ale chociaz komisja konsumencka w miarę doceniła moje piwo. W kategorii Monachijskie Jasne 11 ? 12,5°Blg wg. BJCP styl 1.D Munich Hellesocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 15 miejsce z 55,80 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 6 miejsce z 67,33 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W kategorii Monachijskie Jasne 11 - 12,5°Blg wg. BJCP styl 1.D Munich Helles ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 6 miejsce z 66,20 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 1 miejsce z 72,33 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W kategorii Monachijskie Jasne 11 ? 12,5°Blg wg. BJCP styl 1.D Munich Helles ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 10 miejsce z 62,60 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 8 miejsce z 64,83 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Do mnie właśnie dotarły. Też cienko, ale chociaz komisja konsumencka w miarę doceniła moje piwo. a u mnie odwrotnie - Komisję Branżową zająłeś 4 miejsce z 67,20 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 13 miejsce z 58,33 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dla mnie bardzo zaskakujące jest, że tak wiele ocen z obu komisji jest z przeciwstawnych krańców skali. Bardzo źle w jednej komisji i całkiem nieźle w drugiej. Bardzo dobrze w jednej i całkiem przeciętnie w drugiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dla mnie bardzo zaskakujące jest, że tak wiele ocen z obu komisji jest z przeciwstawnych krańców skali. Bardzo źle w jednej komisji i całkiem nieźle w drugiej. Bardzo dobrze w jednej i całkiem przeciętnie w drugiej. Jeśli chodzi o mnie to oceny są dość wyrównane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Roy, ale w tym momencie jesteś wyjątkiem. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 U mnie też przyzwoicie równo; W kategorii Monachijskie Jasne 11 ? 12,5°Blg wg. BJCP styl 1.D Munich Helles ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 2 miejsce z 72,60 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 4 miejsce z 68,33 punktami. I jak zwykle tego piwa już prawie nie ma, jakies resztkowe butelki. W dodatku siódmy tydzien bez warzenia, same puste skrzynki. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W dodatku siódmy tydzien bez warzenia, same puste skrzynki. pzdr flood To jest niedopuszczalne. Chciaż to powinieneś napisać w innym wątku (Grzechy piwowarskie - nasze spowiedzi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi