pioturek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W kategorii Monachijskie Jasne 11 ? 12,5°Blg wg. BJCP styl 1.D Munich Helles ocenianej przez - Komisję Branżową zająłeś 7 miejsce z 64,60 punktami. - Komisję Konsumencką zająłeś 11 miejsce z 63,00 punktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Moje monachijskie zajęło przybliżone miejsce w obu komisjach Komisję Branżową zająłeś 13 miejsce z 57,20 punktami. Komisję Konsumencką zająłeś 15 miejsce z 58,00 punktami. To było jedno, nie wiem które. Drugie może nie dostało się do finału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Wena - tak z ciekawości - jedno z tych dwóch piw pojechało do Żywca na podium? pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No tak przez przypadek to samo piwo było w Częstochowie i w Żywcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No tak przez przypadek to samo piwo było w Częstochowie i w Żywcu. Wiadomo że to nie był przypadek. Piwo było na wysokim poziomie, ale coś nie tak było (prawdopodobnie transport zawinił-może za szybka przesyłka-tylko 1h do adresata ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Czyli w Częstochowie było w połowie stawki, a w Żywcu w połowie pudła. Gratulacje. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Czyli w Częstochowie było w połowie stawki, a w Żywcu w połowie pudła. Gratulacje. pzdr flood Może pudło było niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Pierwsze miejsce w Częstochowie i Żywcu zajął ten sam piwowar - Dagome To piwo musiało być bezkonkurencyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ano musi być było. Moje drugie w Częstochowie gdzieś w Żywcu przepadło. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Może podmienili na moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zapraszam do przeczytania krótkiego podsumowania I CKPD na stronach Bractwa Piwnego. Są tam między innymi uwagi członków Komisji Branżowej i Konsumenckiej, dotyczące poziomu i zgodności ze stylem kategorii konkursowych nadesłanych piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Proszę o udostępnienie receptur piw zwycięskich celem umieszczenia w wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arzy Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Przewodniki rowerowe dotarły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Przewodniki rowerowe dotarły? Dotarły, dzięki Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko zapakować rowery i udać się w częstochowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Dziś zapraszam do przeczytania na stronie Bractwa Piwnego informacji o laureacie głównej nagrody w I CKPD w kategorii monachijskie jasne oraz o kilku nowinkach związanych z "odbiorem" tej nagrody przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Piotrku, a wiadomo może jaka to będzie data dokładniej ? Chętnie, o ile to możliwe, podjechałbym z aparatem na małą relację tego wydarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Piotrku, a wiadomo może jaka to będzie data dokładniej ? Chętnie, o ile to możliwe, podjechałbym z aparatem na małą relację tego wydarzenia. Wszystko wskazuje na to, że warzyć będziemy we czwartek 19 sierpnia. Godzinę będziemy jeszcze ustalać - zależy jak dojadę, w końcu mieszkam w drugim końcu Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No i jutro kolega Dagome warzy piwo w Czenstochovi ps: I ja tam będę z aparacikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Fajnie. Moja relacja z pierwszego warzenia w Cieszynie też była, ale robiłem ją niestety sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Fajnie. Moja relacja z pierwszego warzenia w Cieszynie też była, ale robiłem ją niestety sam. Ale Ty byłeś prekursorem więc się nie dziw historia Ci to zapisze in plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Fajnie. Moja relacja z pierwszego warzenia w Cieszynie też była' date=' ale robiłem ją niestety sam.[/quote']Ale Ty byłeś prekursorem więc się nie dziw historia Ci to zapisze in plus Tak tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zwycięzkie piwo już się warzy w Czenstochovii. Przed paroma chwilami obserwowałem jak Dagome dzielnie wsypuje ześrutowany słodów do kadzi. Trwa pierwsza przerwa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Dobrze, że ja nie musiałem wsypywać ręcznie słodu w Cieszynie. A było tego ok 3 ton na warkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 No i piwo w Czenstochovi uwarzone Bardzo fajny wyjazd (pomijając nasze PKP) Relacja zdjęciowa na piwo.org pewnie późnym wieczorem. (Mój laptop został brutalnie pozbawiony matrycy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Z kim się biłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi