Chmielowy warsztat Opublikowano 29 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Warka 237. Session IPA, warzenie dn. 29.09 2023, 12blg Zasyp: Pale Ale-1,19kg Pszeniczny-0,25kg Stosunek wody do słodu 3:1 67°-60mn 72°-20mn Gotowanie 60minut: 7g 2/20-30min 15g Citra, 7g 2/20-20min 15g Sabro, 7g 2/20-5min 25g Nelson Sauvin, po 15g 2/20, Citra oraz Sabro-wyłączenie palnika+całe chłodzenie 20min Fermentacja burzliwa 29.09 2023- Paczka US05 , start w 16°- 21° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 29 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 (edytowane) Warka 238. Multigrain Graff, warzenie dn. 30.09 2023, 15blg Zasyp: Pale Ale-1,75kg Monachijski II-0,25kg Żytni-0,2kg Dodatki niesłodowane: Płatki owsiane, płatki pszeniczne-po 0,2kg Stosunek wody do słodu 3:1 67°-60mn 72°-20mn Gotowanie 60minut: 7g Zula-60min 25g Zula-10min Przed zadaniem gęstwy dodano 50% tj 6,5l soku jabłkowego 100% Antonówka Fermentacja burzliwa 30.09 2023- Gęstwa US05 po warce 236 Oatmeal Stout , start w 16°- 21° Edytowane 29 Września 2023 przez Chmielowy warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Warka 239. Xmas Ale, warzenie dn. 05.11 2023, 13blg Zasyp: Pale Ale-1,75kg Cafe light-0,21kg Crystal 60-0,16kg Cara Cafe-0,10kg Pszeniczny czekoladowy-0,06kg dodane na ostatnie 5min zacierania Carafa Special II-0,05kg dodane na ostatnie 5min zacierania Stosunek wody do słodu 3:1 65°-60mn 72°-20mn Gotowanie 60minut: 8g Marynki-60min Sok i zest z 4 pomarańczy-5min Fermentacja burzliwa 05.11 2023-25.11 2023 US05, start w 16°- 20° Fermentacja cicha 25.11 2023 Dodano macerat wraz z alkoholami z 35g płatków dębowych, 10g cynamonu, 8g gałki muszkatołowej, 6 goździków 3 gwiazdek anyżu, 3 ziarenek kardamonu- macerowanie miesiąc w wódce imbirowej oraz mioduli Wiślańskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) Warka 240. Braggot, warzenie dn. 25.11 2023, 32,8blg Zasyp: Monachijski-1,48kg Żytni-1,07kg Special B-0,48kg Cara Honey-0,37kg Dodatki niesłodowane: Miks miodów: Gryczany-2,35kg Lipowy, wielokwiatowy-po 0,66kg Spadźowy-0,23kg Stosunek wody do słodu 3:1 65°-60mn 72°-20mn Gotowanie 60minut: 15g Marynki-60min Fermentacja burzliwa 25.11 2023- Gęstwa US05 po warce 239, start w 16°- 20° Edytowane 25 Listopada 2023 przez Chmielowy warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) Warka 241. Rye IPA, warzenie dn. 20.12 2023 14,5blg Zasyp: Żytni-1,58kg Pale Ale-1kg Pszeniczny-0,21kg Karmelowy czerwony-0,153kg Stosunek wody do słodu 3:1 67°-60mn 72°-20mn Gotowanie 60minut: Po 5g Sorachi Ace oraz Talus-25min 15g Simcoe, 5g Talus-15min 15g Citra, 5g Talus-5min 20g Cascade, 15g Simcoe, 15g Sorachi Ace, 10g Citra-0min Fermentacja burzliwa 20.12 2023-04.01 2024(bez zlewania znad drożdży 23.08 2023 dodano 17g Talus, 20g Simcoe, 43g Sorachi Ace, 50g Citra, 60g Azacca , temperatura 16°) cold crash 4 dni w 1,5°, ekstrakt końcowy 2blg US-05, start w 16°- 20° Edytowane 20 Stycznia przez Chmielowy warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 20 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Warka 242 .American Stout ,warzenie dn. 20.01 2024, 15blg Zasyp: Pale Ale-2,05kg Żytni-0,33kg Cara Cafe-0,21kg Pszeniczny czekoladowy-0,16kg Pale chocolate-0,16kg Wheat Cafe-0,16kg Palony jęczmień-0,1kg Stosunek wody do słodu 3:1 67°-60min 72°-20min 78°-5min Gotowanie 60minut: 10g Simcoe-na 45 min gotowania 20g Simcoe-na 15min gotownia 30g Talus-wyłączony palnik Fermentacja burzliwa 20.01 2024- Uwodnione Safale US05 start w 16°-20° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się