Jump to content

Problem ze starterem


Recommended Posts

Witam w poniedziałek zrobiłem starter (drożdże Wyeast Belgian Ardenns) a wczoraj po powrocie z pracy zastała mnie nie miła niespodzianka, starter tak się spienił że zalało mi calą kolbe i mieszadło, mimo że ustawiłem wolne obroty. Teraz mam dylemat co robić czy czekać aż starter skończy pracę i warzyć czy sobie darować gdyż nie wiem ile drożdży uciekło i czy starczy mi ich do fermentacji    :/ Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Miał czapeczkę?

Ja bym umył co się da (maszynkę, kolbę), pokręcił jeszcze trochę i dodał.

Jakie BLG chcesz puścić na nim i ile ml/ litrów ma starter?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.