dpiast Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Ma ktoś jakieś doświadczenia z dodatkiem limonki do piwa? Nie bardzo wiem jaki gatunek piwa będzie pasować. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to zwykła APA oraz Waizen. Druga sprawa to odezwało się we mnie lenistwo i zastanawiam się czy sklepowy sok z limonki nie ogarnął by tego. Skład wydaje się bardzo OK a do tego dość bezpieczny jeżeli chodzi o infekcje. W smaku też jest całkiem dobry. Edytowane 5 Maja 2017 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) było takie piwo limonka hooligans od piwoteki Edytowane 5 Maja 2017 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Pirosiarczyn potasu...czy czasem nie używa się tego do wybijania drożdży w winiarstwie? pewnie jest go znikoma ilość, ale rzuca się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Moje drożdże jedzą pirosiarczyn z bekonem i tostem na śniadanie. :-) Edytowane 5 Maja 2017 przez dpiast Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Nie bardzo wiem jaki gatunek piwa będzie pasować. Dodaj sobie do jakiegoś gotowego piwa w pokalu i będziesz wiedział. Ja dodawałem (za radą chyba kogoś z piwo.org) wyciśnięty sok z limonki do berliner weisse - bardzo dobre połączenie. dpiast 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dobry pomysł. Tak zrobię. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 tylko pytanie, czy chodzi ci o kwaśny smak limonki czy o aromat skórki, bo ten sok dla mnie aromatu limonki nie ma prawie wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Hmm najlepiej żeby było i to i to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) http://www.piwo.org/topic/21932-ile-limonki-do-limonkowego-apa/ tu masz trochę wypowiedzi z doświadczeń kolegów. http://www.piwo.org/topic/23029-aipa-z-aromatem-cytrusowym/?p=431276 a tu przekaz moich doświadczeń z dwóch warek z limonką Edytowane 6 Maja 2017 przez łysy ĄĘ dpiast 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się