Dymino Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Hej. Po ostatnim spotkaniu piwowarów z Gliwic które zostało zaproponowane na fb (JBWP - Sekcja piwowarów domowych) wyszła inicjatywa by spotkania te usystematyzować. Najprawdopodobniej będą się odbywać co 2 miesiące w ostatnią sobotę. Pewnie w Zbeerze. W tym temacie będę pisać o terminach kolejnych spotkań i adresie, oczywiście jeśli wypali PS. Przypominam o depozycie, jest i może byłoby dobrze go ożywić Ordi93 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanovich Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 o, jak będę miał czas to chętnie wpadnę. Czyli w ostatnią sobotę czerwca/lipca tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Od dworca daleko ten dobry zbeer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanovich Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Od dworca daleko ten dobry zbeer? z buta jakieś 15 min, a turlając się na rowerze (można miejski wypożyczyć), pewnie nie więcej jak 5 minut. zbeer jest zaraz kołu rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Rynek pamiętam Jak trafi lipiec to mnie nie będzie. Wyjazd do pieczyska na urlop Co do piwek moich to jednym smakuje innym nie Od grudnia 2016 zacząłem. Jeśli ktoś się odważy ze mną wymienić to chce szczerą opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Ostatecznie raczej nie bedzie to ostatnia sobota, a raczej 8.07 ale spokojnie. Jak będzie data pewna na 100% to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ordi93 Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 To i ja postaram się wpaść może czegoś się dowiem od doświadczonych piwowarów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 https://www.facebook.com/events/1739077446391182/ Tak jak obiecałem daję znać kiedy. Termin to 8 lipca. Miejsce: Dobryzbeer Ordi93 i alechanted 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Tak jest, co dwa miesiące w drugą sobotę. Trzeba wymyślić jak się Danielowi odwdzięczymy za gościnę. Co powiecie na pokazy warzenia w miesiącach, w których się nie spotykamy? Daniel dostanie zainteresowanych, my kolejne piwo do degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Jestem za ale nie mam sprzętu by sie na to porwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Spoko, ja mam wszystko jak coś - już kilka takich pokazów strzeliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanovich Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 cholera, akurat nie będę mógł się pojawić tego ósmego, ale mam nadzieję że jeszcze jakieś się trafi spotkanie w najbliższym czasie ;D alechanted 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jasne, co drugi miesiąc, druga sobota miesiąca. Będziemy trąbić odpowiednio wcześniej. No i być może za miesiąc walniemy jakiś pokaz warzenia piwa, ale to dogadamy ósmego na spotkaniu. Btw, Xan z rogu Rybnickiej i Kochanowskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanovich Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 A to będę paczał, czy się pojawia jakieś info a to warzenie też jakoś w drugą sobotę? 12 sierpnia? znając życie to mi akurat wtedy urlop wypadnie :Ddd selawi Co do identyfikacji osobowej to potwierdzam, że poprawna a jeżeli dobrze mi się kojarzy to jesteś Nekro - pogromca maku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tytuł godny lokalnego, legendarnego heroinisty To ja xanovich 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ciekawe co by wyszło z tego. Piwo na maku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Na jutro brać swoje szkło czy nie trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Nie trzeba, ale można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Uwaga. Udało się ustalić termin kolejnego spotkania Sobota 9.09.2017 17:00 - 23:55 https://www.facebook.com/events/1287010458075637/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D¬if_t=plan_user_associated¬if_id=1504690063726992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ale ten czas leci. Ostatnio było świetnie. Chętnie bym wpadł, ale nic nie uwarzyłem niestety ;( Do następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Właśnie dostałem informację że jednak sala jest zarezerwowana. Niestety przekładamy to na następny tydzień tj 16 września. Godzinowo nic się nie zmieniło Edytowane 6 Września 2017 przez Dymino TheDorsz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymino Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Po dłuuuugim czasie znowu się odzywam. Kolejne spotkanie ustalone na 27 stycznia na 17:00 jak zwykle w najlepszym miejscu tj. Dobrym Zbeerze. https://www.facebook.com/events/185374855380790/ Edytowane 12 Stycznia 2018 przez Dymino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 trzeba było poprawić event, bo ten był prywatny i okazuje się, że od pewnego czasu nie ma możliwości zmiany tego statusu. https://www.facebook.com/events/1909669159047712/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanovich Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Wygląda na to, że po raz pierwszy spotkanie wypada w terminie dla mnie na tyle dogodnym, że będę chociaż pewnie z lekkim poślizgiem (pewnie jakieś 30-40 min po 17 bym był :D) Tak zwyczajowo to ile "wkładu własnego" się przynosi? Akurat zbyt wiele mi się ostało w piwnicy, ale coś tam przyniesem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seput Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Czy spotkania Glwickich Piwowarów nadal się odbywają? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi