Maryush Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ale używam na wszelki wypadek glukozy, bo nie jest dużo droższa. Jakby mi zabrakło, bez wahania wziąłbym cukier stołowy. Z tego co wiem to 1kg cukru stołowego kosztuje ok. 3zł, 1kg glukozy ok. 16-19zł.. to nie jest mała różnica. coder, w jaki sposób przygotowujesz miód przed dodaniem do piwa? Stosujesz płynny czy taki już skrystalizowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 coder, w jaki sposób przygotowujesz miód przed dodaniem do piwa? Stosujesz płynny czy taki już skrystalizowany? Przegotowuję go w 0.5L brzeczki-rezerwy, podobnie jak glukozę. Mam akurat miód płynny, lipowy. A właściwą ilość wyliczam tym kalkulatorem: http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 z tą fruktozą to to musiało mi się coś pomylić, przepraszam za wprowadzenie w błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browman Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Mam pytanie.Chcę zabutelkować dzisiaj Hefe-Weizen a kupiłem niedawno fruktozę na której piszę 40 razy słodsza od cukru i nie wiem jak się to ma do glukozy i ile dać do refermentacji jak to wyliczyć z kalkulatora http://hbd.org/cgi-bin/recipator/brew/widgets/bp.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Myślę, że możesz brać tyle co glukozy. Słodkością się nie przejmuj, i tak zostanie przerobiona w 100%. A od cukru jest bodaj 2 razy słodsza. Może masz aspartam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się