Skocz do zawartości

Surowce do refermentacji


dori

Rekomendowane odpowiedzi

Ale używam na wszelki wypadek glukozy, bo nie jest dużo droższa. Jakby mi zabrakło, bez wahania wziąłbym cukier stołowy.

Z tego co wiem to 1kg cukru stołowego kosztuje ok. 3zł, 1kg glukozy ok. 16-19zł.. to nie jest mała różnica.

 

coder, w jaki sposób przygotowujesz miód przed dodaniem do piwa? Stosujesz płynny czy taki już skrystalizowany?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

coder, w jaki sposób przygotowujesz miód przed dodaniem do piwa? Stosujesz płynny czy taki już skrystalizowany?

Przegotowuję go w 0.5L brzeczki-rezerwy, podobnie jak glukozę.

Mam akurat miód płynny, lipowy.

A właściwą ilość wyliczam tym kalkulatorem:

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.