Kurt Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Po płukaniu i odstaniu około 30 minut mam taki oto jak na fotce widok gęstwy (safelager W34-70 czwarte pokolenie), czyli około 1 cm drożdży ponad lustrem wody i cała reszta poniżej. Czy oznacza to padniecie całej gęstwy poniżej wody ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Po płukaniu i odstaniu około 30 minut mam taki oto jak na fotce widok gęstwy (safelager W34-70 czwarte pokolenie), czyli około 1 cm drożdży ponad lustrem wody i cała reszta poniżej. Czy oznacza to padniecie całej gęstwy poniżej wody ? Nie. Zdarza się. Jeśli dobrze pachnie to używaj śmiało. Kurt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Często tam miewam, szczególnie FM52 mi się z tym kojarzą. Kurt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aopon Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Witam, moje FM52 rozwarstwiły się tak jak na tym zdjęciu: Wygląda, że rozwarstwienie jest odwrotne, żywe drożdże na dole, martwe wyżej - czy też tak miewacie? Zapach jest ok. Dziwię się tylko trochę bo przy wcześniejszym zbieraniu tej samej gęstwy było standardowo, żywe na górze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aopon Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam, moje FM52 rozwarstwiły się tak jak na tym zdjęciu: 20170621_064407.jpg Wygląda, że rozwarstwienie jest odwrotne, żywe drożdże na dole, martwe wyżej - czy też tak miewacie? Zapach jest ok. Dziwię się tylko trochę bo przy wcześniejszym zbieraniu tej samej gęstwy było standardowo, żywe na górze. Pozdrawiam Mam do Was prośbę - zerknijcie na te zdjęcie wyżej. Mieliście kiedyś taki efekt, że jasne drożdże (mam nadzieję, że żywe są na dole), a martwe z syfem wyżej? Warto reanimować tę gęstwę czy dać sobie spokój? Gęstwa ma teraz około 3 miesięcy, cały czas wygląda tak samo, zapach jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 nie miałem tak nigdy. Twoje piwo, twój czas, twoje ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jedyna rzecz, którą się powinno robić z 3 miesięczną gęstwą to spłukanie jej w toalecie. dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jedyna rzecz, którą się powinno robić z 3 miesięczną gęstwą to spłukanie jej w toalecie. Nieprawda, powinno się ją było spłukać co najmniej dwa miesiące wcześniej. Marcin_K 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Popieram przedmówców co do toalety . I tak na przyszłość to żywe drożdżaki wolniej opadają niż martwe . Czyli nim bliżej dna tym więcej martwych i śmieci . Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jedyna rzecz, którą się powinno robić z 3 miesięczną gęstwą to spłukanie jej w toalecie. Nieprawda, powinno się ją było spłukać co najmniej dwa miesiące wcześniej. Nie no, na 1,5 miesięcznej można ewentualnie jeszcze wygrać XV KPD PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi