anteks Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 2 minuty temu, kantor napisał: No chyba organizatorów KPD którzy chcą przeprowadzić konkurs zgodnie z "Dobrymi praktykami...", a jakie wyprzedzenie to najlepiej pisać do KT PSPD, z tego co kojarzę to chyba każdy przypadek rozpatrują indywidualnie. Ja odnośnie czasu wyprzedzenia ogłoszenia Porteru Bałtyckiego i Lambika z grubsza zgodziłbym się z Wogoszem (czyli minimalnie te 6-9 miesięcy dla porteru i z 1,5-2 lata dla lambika). Co będziemy pisać o dobrych praktykach jeśli nawet PSPD w swoim konkursie nie przestrzega zasad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 A o którą kategorię i konkurs Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 np brak metryczek z Cieszyna Minął miesiąc od konkursu pkt 12 regulaminu Puchary PSPD Cytuj . Konkurs musi zostać rozliczony (wysłane metryczki, nagrody, dyplomy) nie później niż w terminie miesiąca od daty finału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) No złamany regulamin, zobaczymy czy będzie za to kara na przyszły rok od KT Ale przynajmniej z prawidłowym wyprzedzeniem ogłosili tę kategorię Edytowane 4 Października 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 18 godzin temu, wogosz napisał: Mnie jednak by przeszkadzało. Każdy ma inne priorytety. Dla mnie dane przeze mnie słowo jest priorytetem, bo to moje słowo i mój honor. Ty możesz dawać swoje słowo bez pokrycia - Twoja wola. PSPD też problemu nie rozwiązuje bo nakazuje zgłosić konkursy organizowane w drugiej połowie roku do 30 kwietnia - więc na 2 do 8 miesięcy naprzód - też się nie da zrobić wybitnego portera. OK, każdy z nas ma inny pogląd o tym, więc już nie będę tej dyskusji kontynuował. Brawo Wojtek, jeżeli ktoś traktuje piwowarstwo domowe jako hobby to w każdym sezonie warzelanym robi portera między grudniem a lutym (bez lodówki) i wtedy na listopad ma odpowiednio wyleżakowane piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 5 godzin temu, kantor napisał: No chyba organizatorów KPD którzy chcą przeprowadzić konkurs zgodnie z "Dobrymi praktykami..." a jakie wyprzedzenie to najlepiej pisać do KT PSPD, z tego co kojarzę to chyba każdy przypadek rozpatrują indywidualnie. Ja odnośnie czasu wyprzedzenia ogłoszenia Porteru Bałtyckiego i Lambika z grubsza zgodziłbym się z Wogoszem (czyli minimalnie te 6-9 miesięcy dla porteru i z 1,5-2 lata dla lambika). Kantor, prosiłbym abyś czytał posty ze zrozumieniem. Nie jestem urzędnikiem dla którego najważniejszym jest wypełnienie wszystkich punktów instrukcji/regulaminu itp. Gdybym tak robił to np. wiele piw musiałbym w historii konkursów zdyskwalifikować, a przecież nie o to chodzi żeby tylko wypełnić procedurę. W kilku kolejnych postach piszę że jestem przeciwnikiem warzenia piwa tylko pod konkurs, lub żeby zwiększyć szansę wygrania nagród. A Ty swoje: że PSPD, że "Dobre Praktyki" itd. Dla mnie jest ważne że takie zapisy istnieją i że pomagają podnieść poziom organizowanych konkursów. To jest ważne i potrzebne, ale nie może stanowić przeszkód w organizacji. Jeżeli ja nie mogę planować konkursu na trzy lata do przodu, to w myśl Twojej interpretacji nigdy nie powinienem wystawiać np. lambika czy geuze do konkursu. A ja właśnie chciałbym w ten sposób zachęcać piwowarów domowych do warzenia również piw trudnych, rzadkich, niepopularnych aby podnosić dalej poprzeczkę i bardziej się doskonalić. Widać jestem bardziej romantykiem niż urzędnikiem. Mam dla Ciebie propozycję. Zamiast pisać po kilka postów z pretensjami czemu tak późno ogłoszono takie dziwne style, weź i uwarz portera, RIS-a, lambika, jopejskie quadrupla itp. piwa korzystając z tego że zaczęła się jesień i najlepszy czas dla piwowarów domowych. W przyszłym roku, lub za 2,3 lata będziesz miał piwa jak znalazł na wiele konkursów organizawanych w Polsce a może i zagranicą. I nie będziesz musiał się martwić czy organizator ogłosił dany styl do konkursu odpowiednio wcześnie. Ten konkurs jest dla tych którzy mają odpowiednie piwo i chęć do wzięcia w nim udziału. Jeżeli Ty nie możesz wziąć udziału w tym roku to trudno, zapraszam na kolejne edycje i życzę sukcesów. telek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Akurat Unblended Lambica czy Jopejskie to mam w piwnicy, nie mówiąc już o jakimś Risie Tu nie chodzi o mój udział w konkursie, po prostu w mojej opinii nieogłaszanie kategorii z należytym wyprzedzeniem jest niesprawiedliwe wobec piwowarów i wprowadza jakiś dziwny i niepotrzebny element losowości (bo ktoś już ma piwo w jakimś stylu, a ktoś nie ma), ja uważam że konkurs powinien być tak przygotowany żeby każdy chętny mógł w nim wystartować. Jak się nie ma możliwości zagwarantowania, że konkurs odbędzie się za rok-dwa, to w mojej opinii należy wybrać piwa które szybko będą dobre, a style długodojrzewające zostawić tym, którzy taką możliwość mają. Takie moje zdanie Niemniej życzę sprawnego przeprowadzenia konkursu (pomimo, jak wynika z wątku początkowych trudności) oraz dobrego poziomu nadesłanych piw. Edytowane 4 Października 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 7 godzin temu, anteks napisał: np brak metryczek z Cieszyna Minął miesiąc od konkursu pkt 12 regulaminu Puchary PSPD W stosownym wątku grzecznie poinformowaliśmy z Jankiem o opóźnieniach wynikających z przyczyn obiektywnych. Ewentualne oczekiwania / roszczenia prosze umieszczać w wątku poświęconym tamtemu konkursowi. Dariusz poprosił o zdjęcie metryczki eliminacyjnej i dostał (jak dla mnie, zbyt słaba czytelność, ale nasz klient / piwowar, nasz "Per Pan". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 1 godzinę temu, kantor napisał: Akurat Unblended Lambica czy Jopejskie to mam w piwnicy, nie mówiąc już o jakimś Risie Tu nie chodzi o mój udział w konkursie, po prostu w mojej opinii nieogłaszanie kategorii z należytym wyprzedzeniem jest niesprawiedliwe wobec piwowarów i wprowadza jakiś dziwny i niepotrzebny element losowości (bo ktoś już ma piwo w jakimś stylu, a ktoś nie ma), ja uważam że konkurs powinien być tak przygotowany żeby każdy chętny mógł w nim wystartować. Jak się nie ma możliwości zagwarantowania, że konkurs odbędzie się za rok-dwa, to w mojej opinii należy wybrać piwa które szybko będą dobre, a style długodojrzewające zostawić tym, którzy taką możliwość mają. Takie moje zdanie Niemniej życzę sprawnego przeprowadzenia konkursu (pomimo, jak wynika z wątku początkowych trudności) oraz dobrego poziomu nadesłanych piw. Chciałbym zwrócić uwagę, że organizatorzy powyższego konkursu ogłosili "dość popularne" kategorie w dość popularnych stylach "klasycznych", które każdy piwowar może mieć w swojej piwnicy (o ile gustuje w takich stylach), nie mówimy tu o porterze bałtyckim z rabarbarem lub saisonem ze śliwką wędzoną drewnem topoli (a może odwrotnie). A ewentualne zaliczanie lub nie do pucharu PSPD powoduje właśnie niepotrzebną napinkę i "wyścig szczurów". Panie Wojtku, chapeau bas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 22 minuty temu, telek napisał: W stosownym wątku grzecznie poinformowaliśmy z Jankiem o opóźnieniach wynikających z przyczyn obiektywnych. Ewentualne oczekiwania / roszczenia prosze umieszczać w wątku poświęconym tamtemu konkursowi. Dariusz poprosił o zdjęcie metryczki eliminacyjnej i dostał (jak dla mnie, zbyt słaba czytelność, ale nasz klient / piwowar, nasz "Per Pan". Na poprzedniej stronie osoby z zarządu, komisji pisały o przestrzeganiu regulaminu, zasadach. Który punkt regulaminu mówi o przesunięciu terminu wysyłania metryczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Dnia 2017-10-04 o 22:46, anteks napisał: Na poprzedniej stronie osoby z zarządu, komisji pisały o przestrzeganiu regulaminu, zasadach. Który punkt regulaminu mówi o przesunięciu terminu wysyłania metryczek? Żaden o tym nie mówi, natomiast: Opracowano metryczki każdej kategorii w zadeklarowanym terminie * Metryczki zostały rozesłane do piwowarów w zadeklarowanym terminie * - w przypadku niespełnienia tego punktu konkurs nadal może być kwalifikowany do Pucharu PSPD, konsekwencje niewywiązania się ze swoich obowiązków ponosi sędzia Sekcja Sędziowska PSPD (czyli połączone Komisje Techniczna i Szkoleniowa) może ukarać sędziego poprzez: - udzielenie publicznego upomnienia (przed frontem kompanii ), - nieprzyznanie punktów aktywności sędziowskiej - (przy większych przewinieniach) odjęcie punktów aktywności sędziowskiej - (przy recydywie) - degradacja o klasę niżej - w najgorszym przypadku wykluczenie z grona sędziów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ponieważ część Waszych piw już przybyła do nas, zamieszczamy tegoroczną listę sponsorów: Słodownia Soufflet PolskaHomebrewing.pl - sklep internetowyCentrumPiwowarstwa.pl - sklep internetowyBrowar SzałpiwPracownia PiwaBrowar ZakładowyBrowar Stu MostówJopen BeerBrowar KingpinBrovaria - hotel, restauracja, browar restauracyjny Browar Grodzisk Przypominamy też, że został tydzień na dostarczenie piw! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 To będę musiał w tym tygodniu zabutelkować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Uzupełniam listę sponsorów: Słodownia Soufflet PolskaHomebrewing.pl - sklep internetowyCentrumPiwowarstwa.pl - sklep internetowyBrowar SzałpiwPracownia PiwaBrowar ZakładowyBrowar Stu MostówJopen BeerBrowar KingpinBrovaria - hotel, restauracja, browar restauracyjny Browar Grodzisk Masz Babo Placek - piekarnio-kawiarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) W wekend zakodowałem nadesłane na konkurs piwa. Oto lista uczestników: Weizen 1. Kostas Bimtsas 2. Mariusz Bystryk 3. Adam Chrostek 4. Marcin Czajkowski 5. Paweł Czerniawski 6. Julian Ćwirko 7. Robert Dziemianko 8. Szymon Gmerek 9. Michał Gostkowski 10. Mateusz Gruszczyński 11. Marcin Kabaciński 12. Robert Kamiński 13. Marcin Kasperek 14. Konrad Kmieciak, Krzysztof Bułat 15. Patryk Kranc 16. Tomasz Kuchno 17. Kamil Łęcki 18. Wojciech Majchrzycki 19. Patryk Martusewicz 20. Sławomir Mazur 21. Marcin Mądrzak 22. Rafał Mortka, Krzysztof Szczepaniak 23. Leszek Nitschke 24. Paweł Nowicki 25. Patryk Olek 26. Bartosz Packo 27. Kamil Pasierbik 28. Dariusz Piątek 29. Piotr Przymusiak 30. Grzegorz Sibilski 31. Marcin Sibilski 32. Konrad Sworowski 33. Krzysztof Szwiec 34. Artur Śmierzchalski 35. Dominik Tokarski 36. Jan Waloszczyk 37. Radosław Wiech 38. Rafał Winiarski Lambik 1. Michał Barancewicz 2. Mariusz Bystryk 3. Krzysztof Czechanowski 4. Mikołaj Lemańczyk 5. Marcin Sibilski 6. Krzysztof Szwiec Porter Bałtycki 1. Mariusz Bystryk 2. Adam Chrostek 3. Krzysztof Czechanowski 4. Zbigniew Czoszyk 5. Konrad Kmieciak, Krzysztof Bułat 6. Patryk Kranc 7. Rafał Mortka, Krzysztof Szczepaniak 8. Kamil Pasierbik 9. Dorota Przybyłko, Jarosław Przybyłko Anteks, na co czekasz, konkurs w kategorii Weizen bez Twojego piwa mogę przypadkiem uznać za nieważny Edytowane 6 Listopada 2017 przez wogosz anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) 21 minut temu, wogosz napisał: Anteks, na co czekasz, konkurs w kategorii Weizen bez Twojego piwa mogę przypadkiem uznać za nieważny Dopiero zabutelkowałem ale jutro będę u Przema Edytowane 5 Listopada 2017 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 a co z moim porterem? nie dotarł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 9 minut temu, TomBombadil napisał: a co z moim porterem? nie dotarł? Może trochę więcej informacji - był wysłany/kiedy/na jaki adres/dostarczony osobiście itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wysłałem paczkę przesyłką ekspresową pocztową 2 listopada w czwartek na adres Sklep Browaru Szałpiw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Konkurs będzie ważny, dzisiaj zawiozłem piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 3 godziny temu, TomBombadil napisał: Wysłałem paczkę przesyłką ekspresową pocztową 2 listopada w czwartek na adres Sklep Browaru Szałpiw. I pewnie miałeś pewność że dojdzie już następnego dnia czyli w piątek. Jak widać tak idealnie to nie działa. Dzisiaj przyszło jeszcze kilka paczek, w tym jedna z kodem pocztowym 21-003. Myślę że to Twoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Spodziewałem się, że dostarczą w ciągu doby, jak deklarowała pracownica poczty, a najdalej dzisiaj w ciągu dnia. Termin był do dzisiaj, więc na czas. Tymczasem dostałem sms dopiero po 17-tej, ze dostarczono paczkę do adresata. Nieważne, grunt, że doszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Czy na liście uczestników zostaną uwzględnione piwa,które zostały dostarczone w poniedziałek, 6 listopada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 18 minut temu, TomBombadil napisał: Czy na liście uczestników zostaną uwzględnione piwa,które zostały dostarczone w poniedziałek, 6 listopada? Dlaczego maja nie być uwzględnione, skoro to regulaminowa data? Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 14 minut temu, TomBombadil napisał: Czy na liście uczestników zostaną uwzględnione piwa,które zostały dostarczone w poniedziałek, 6 listopada? Myślę, że jak wysłałeś piwo na ten konkurs to czytałeś regulamin tego konkursu. Tam zapewne jest napisane do kiedy można dosyłać piwa więc Twoje dopytywanie jest troszkę bezsensowne. Rozumiem, że PP Ci paczkę opóźniła, ale zawsze może ich pozwać do sądu o odszkodowanie za straty moralne bo nie wygrałeś tego konkursu. BTW, czy regulamin PP pozwala na przesyłanie paczką napoi alkoholowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi