Skocz do zawartości

Chłodnica zanurzeniowa


Eselchen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoje przed kupnem chłodnicy zanurzeniowej i zastanawiam się czy lepsza będzie wykonana z rury karbowanej (Ok. 8m, fi 16) czy Zwykłej nierdzewki. Ważniejsze jest dla mnie zachowanie sterylności i czystości sprzętu niż sama wydajność. Czy brzeczka będzie się chłodzić 20 czy 30 minut nie robi mi większego znaczenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam karbowankę, wcześniej miałem zwykłą nierdzewkę różnic w myciu i sterylizacji nie ma w zasadzie żadnych. No dobra karbowankę trzeba troszkę mocniej poszorować ale ładnie wszystko schodzi. Dezynfekcja jak zawsze u mnie  wrzucam chłodnicę na 20 minut przed końcem gotowania. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.