macnow30 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Cześć. Wyszedł mi ostatnio całkiem niezły koźlak i pomyślałem o tym, że można by kiedyś zrobić na próbę jakąś wersję wymrażaną. Tylko do tego potrzebny jest sposób na nagazowanie go z powrotem. Jako że keg to dla mnie pieśń odległej przyszłości, pomyślałem o chemii. Są tabletki karbonizujące do roślin, które działają w najprostszy możliwy sposób - wrzuca się taką do wody i CO2 się do niej uwalnia. Szukałem w internecie informacji na temat podobnych spożywczych rzeczy, ale w obrębie języka polskiego nic nie znalazłem. W angielskiej części internetu natomiast jest coś takiego, jak chociażby Munton's Carb Tabs. Czy ktoś używał takich gadżetów? Czy mój tok myślenia z wymrażanym koźlakiem ma sens? Jest to dostępne w naszych granicach? Z góry dzięki za odpowiedzi. Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Tabletki te są źródłem cukrów dzięki którym może zajść refermentacja. Nie zawierają one co2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Godzinę temu, macnow30 napisał: Wyszedł mi ostatnio całkiem niezły koźlak i pomyślałem o tym, że można by kiedyś zrobić na próbę jakąś wersję wymrażaną. (..) Po wymrażaniu bez problemu zrobisz refermentację, to jest za mało by ubić wszystkie drożdże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się