Pieron Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Cześć To moje! pisało cos na kapslu? Uwaga granat A tak swoją stroną to trzeba by zrobić odpowiedni temat jeśli chodzi o niebezpieczeństwo piwowarstwa domowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Cześć. Od kogo dostałem nie opisane piwa, złoty kapsel nieopisany, bez etykiety? Pr. koźlak, kolor ciemny-rubin? Jak słabo nagazowany to mój. p.s. nie, ciemny rubin to raczej nie mój Edytowane 28 Marca 2012 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 ja dostałem od kogoś granata - i to z czarnym kapslem Twist Off hehe ]:-> Cześć To moje! pisało cos na kapslu? Mam takie kapsle, czego się bać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Cześc Mam takie kapsle, czego się bać? Właśnie cała noc nad tym myślałem bo raczej u siebie ostatnio nie miałem przegazowanych piw(tak mi się zdaje). Jest jeszcze jedna opcja ale poczekam na jakieś info od rexxa5555. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Bielok - głowy nie dam uciąć ale kapsel był opisany jako WIT całe szczęście butla nie posypała się w drobny mak, lecz tylko pękła, jak na złość wszystko spłynęło pod kuchenkę Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Bielok - głowy nie dam uciąć... jak na złość wszystko spłynęło pod kuchenkę No kurcze pieczone, kuchenkę się wymieni ale piwa szkoda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Bielok - głowy nie dam uciąć ale kapsel był opisany jako WIT całe szczęście butla nie posypała się w drobny mak, lecz tylko pękła, jak na złość wszystko spłynęło pod kuchenkę Dementuję plotki Wit Bieloka nie jest przegazowany, właśnie otwarłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Cześć Czekałem bardzo na tą informację od Rexa5555. Więc sprawa wygląda tak - piwo na 99% nie jest przegazowane. Natomiast Paweł który kapslował ta warkę dość brutalnie obchodził się z butelkami, zakapslowane właściwie wrzucał do transportera.W kilku butelkach dno odpadło jeszcze przed uzyskaniem gazu. Wita miałęm w ZG więc przetrwał trasę w samochodzie o długości 300 km więc było to butelka uszkodzona w czasie butelkowania. Z mojej strony pozostaje przeprosić i prosić o ostrożność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Nie wiem w jak przechowujesz też swoje butelki, ale ja raz dostałem takie z co były na dworze (i tam zimowały). W co drugiej później dno odlatywało, większość przed rozlaniem. Szkło zrobiło się bardzo kruche, większość nie wytrzymała nawet kąpieli (obmycia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Cześć To może być jakiś ślad. Moja butelki zimowały na zewnątrz. I niestety nie wszystkie było odwrócone do góry nogami więc mogło w nich zostać trochę płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Cześć Jak słabo nagazowany to mój. p.s. nie, ciemny rubin to raczej nie mój No może nie ciemny rubin? Ja znam tylko trzy kolory tak naprawdę ;-) w każdym razie piwo przegazowane miałem nosa że naszykowałem dwa kufle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Bielok Nic się przecież nie stało! Po prostu dostałem straszaka z kolendrą hahaha zbieg okoliczności i tyle przynajmniej mam czysto pod AGD w kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Cześć Chciałem serdecznie podziękować producentowi piwa ze złotym kapslem opisanym C za możliwość powtórnego umycia dwóch szafek kuchennych, podłogi, chlebaka przed świętami Chodzi oczywiście o piwo które dostałem w Rudzie Śląskiej U mnie piwo stało w tem. pokojowej przed spożyciem godzinę w lodówce. Szampan przy nim to mały pikuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A było to piwo czy może cydr? - pecha masz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja umywam ręce - wszystkie piwa które przywiozłem to wypiliśmy, została tylko jedna butelka ze złotym kapslem opisana MB, zresztą bardzo dobre grejfrutowe American PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi