kordas Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Poniżej listy startowe, mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Niestety nie mam czasu na posegregowanie wszystkich alfabetycznie Kolsch Henryk Cimała, Domowy Browar Hajnel Bartosz Barczyk Marcin Przybylski Waldemar Wach, Browar Kwarta Michał Cieślik Piotr Przymusiak Damian Jagiełło Sebastian Makowski Wojtek Siudowski Robert Gumieniak Grzegorz Adamczyk, Browar Nuta MacIej Pietranik Przemysław Paradowski Arkadiusz Lemańczyk Rafał Krzywicki ,Browar Elizówka Bartłomiej Stwora Michał Rutkowski Sebastian Żaruk, Browar Domowy Krotomłyński Wojciech Zawadzki Jakub Kawa, Browar Domowy Jarząb Oskar Pych, Browar_ozz Jan Gadomski Leszek Nitschke Sławomir Grzebisz Tomasz MacIąg Mateusz Bonikowski Daniel Śledzikowski Andrzej Bielski Piotr Kisiel Piotr Bujak Grzegorz Burczak, Hajnel Jarosław Reczek MacIej Czapla Krzysztof Zach Piotr Ćwikliński Mariusz Chilmon Paweł Młotkowski Mariusz Jachimowski Jakub Kochmański Robert Pawlik, "Lichy Browar" Michał Kordek Adam Kapturski, Pikawa Ryszard Galant Piotr Łapko Dunkelweizen Marcin Czajkowski Marcin Sokalski Konrad Sworowski Dawid Bielewicz Sebastian Makowski Wojtek Siudowski Marek Kawecki Józef Szewczyk, Cela Akademicka Damian Wadas Rafał Mortka, Krzysztof Szczapaniak Browar Malt-Up Arkadiusz Lemańczyk Łukasz Ejkszto, Rogacz Marcin Przybylski Rafał Krzywicki, Browar Elizówka Piotr Brzeziński, La Brasserie En Spirale Łukasz Krakowiak Mateusz Ciechanowicz Jan Gadomski Krystian Sarna, Browar Kamienny Potok Bartłomiej Henkelman Bartosz Zylik Wojciech Gasek Bartek Tyranowski MacIej Osiński Sławomir Grzebisz Robert Kamiński Łukasz Śledziński Piotr Kisiel Jarosław Reczek Jonatan Młodziński Marcin Pająk Adam Chrostek Patryk Kranc Marek Skinder Piotr Łapko Session NEIPA Jarosław Mazelanik, Jejkowicki Browar Domowy Jaro Maciej Ciszewski, Cichy Browar Michał Cieślik Konrad Sworowski Piotr Młynek Sebastian Makowski Wojtek Siudowski Robert Gumieniak Grzegorz Adamczyk, Browar Nuta Szymon Minojć Łukasz Kiebel, Hops Hops Lama Dawid Bobryk Bartosz Packo, Liwko Liwko Skocz Po Piwko Browar Szprychy Rafał Sprycha Marcin Przybylski Rafał Krzywicki, Browar Elizówka Piotr Brzeziński, La Brasserie En Spirale Łukasz Derdziak Mateusz Ciechanowicz Dawid Sojka Michał Limanowski Łukasz Leoniuk I Dariusz Gierasimiuk - Browareg Janusz Svach, Browar Domowy Garaż Jz Browar Domowy, Dominik Połeć Jakub Kawa, Browar Domowy Jarząb Marcin Fior, Maranatha Piotr Wróblewski MacIej Szuliński Jan Gadomski Bartłomiej Henkelman Leszek Nitschke Artur Śmierzchalski, Bronks Brewery Jerzy Nowicki Wojciech Gasek Bartek Tyranowski Andrzej Bielski Andrzej Wójciak Piotr Kisiel Piotr Ziombro Filip Guilherme, Guatki Browar Julian Ćwirko MacIej Palusiński, Joanna Mitek Jarosław Reczek Dawid Pietkiewicz Marcin Sumara Łukasz Kryśkiewicz Marcin Pająk Piotr Krawczyk - Laboratorium Rafał Winiarski Patryk Kranc Artur Milczarczyk Mariusz Jachimowski Robert Pawlik, "Lichy Browar" Paweł Kowalewski Daniel Jastrzębski, Hawk's Nest Marek Zdanowicz, Browar Hardass Piotr Dowlasz Piotr Łapko Michał Bartosik Lambik Marcin Stefaniak Szymon Minojć Dawid Bobryk Piotr Brzeziński, La Brasserie En Spirale Jan Gadomski Michał Barancewicz Wojciech Gasek Krzysztof Czechanowski Krzysztof Zach Michał Jakuszewski Paweł Żywiecki Piotr Dziuba Michał Bartosik Michał Kordek Barley Wine Marcin Sokalski František Sýkora Dominik Zasada, Zasadniczo Browar Damian Jagiełło Wojtek Siudowski Paweł Kosz Mariusz Tomasiak Bartosz Packo, Liwko Liwko Skocz Po Piwko Bartłomiej Wnęk, Dolina Bzury Browar Bargły Marcin Pidzik Sebastian Żaruk, Browar Domowy Krotomłyński Rafał Wróblewski Wojciech Nowak Janusz Svach, Browar Domowy Garaż Marcin Przybylski Jan Gadomski Michał Barancewicz Sebastian Stromidło Dorota Przybyłko, Jarosław Przybyłko Jerzy Nowicki Wojciech Gasek Mateusz Karol Mateusz Pustelnik MacIej Osiński Bartosz Grzybowicz Robert Kamiński Daniel Śledzikowski Jarosław Reczek Łukasz Kryśkiewicz Arkadiusz Lewicki, 106 Browar Domowy Marcin Pająk Michał Jakuszewski Jonatan Młodziński Piotr Dziuba Artur Milczarczyk Michał Kordek Bartosz Markowski Paweł Kowalewski Piotr Łapko Edytowane 19 Marca 2018 przez kordas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Session NEIPA - 59 Kolsch - 44 Barley Wine - 39 Dunkelweizen - 35 Lambik - 14 Nieźle. Podejrzewałem, że BW będzie słabiej obsadzone, a pszenic będzie więcej. Powodzenia wszystkim - szczególnie jurorom. Edytowane 19 Marca 2018 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Zakończyliśmy eliminacje w kategoriach Barley wine i Dunkelweizen. Łatwo nie było, bo w barley wine spotkaliśmy na przykład dwa piwa kwaśne i jedno wędzone. Ale do rzeczy, oto finaliści w tych dwóch kategoriach: Barley wine - Bartosz Grzybowicz - Michał Kordek - Marcin Przybylski - Michał Barancewicz - Wojciech Gasek - Robert Kamiński - Bartosz Markowski Dunkelweizen - Damian Wadas - Jan Gadomski - Rafał Mortka, Krzysztof Szczepaniak - Cela Akademicka Józef Szewczyk - Maciej Osiński - Marcin Czajkowski - Marek Kawecki - Piotr Brzeziński - Robert Kamiński - Piotr Kisiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 15 minut temu, bimbelt napisał: Łatwo nie było, bo w barley wine spotkaliśmy na przykład dwa piwa kwaśne i jedno wędzone. Jak to? mój BW, nie był kwaśny? muszę zobaczyć co spierdzieliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 11 godzin temu, bimbelt napisał: oto finaliści w tych dwóch kategoriach "Odpadnięci" dostana jakąś informację na temat swoich piw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Gąbka Pierwszy Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Właśnie. Można liczyć na jakąś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NervGal Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Zawsze na konkursach PSPD dostaje się metryczkę eliminacyjną, dodatkowo z tego co widziałem na jednym zdjęciu konkurs szczeciński korzysta z bardzo rozbudowanego wzoru metryczki z oddzielnymi skalami dla istotnych parametrów piwa (takiego, jak w Warszawie w zeszłym roku), więc informacja zwrotna będzie nielicha :-) Edytowane 24 Marca 2018 przez NervGal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Gąbka Pierwszy Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 No to gitara. Będzie wiadomo co poprawić w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 A można oczekiwać pozostałych wyników eliminacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Po co Ci wyniki eliminacji, skoro na FB są już wyniki konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Po to iż nie posiadam FB i nie znam żadnych wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmario Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Po co Ci wyniki eliminacji, skoro na FB są już wyniki konkursu. Nie każdy ma konto na FB, a strona konkursu wymaga zalogowania (po co?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Ja też nie mam konta na FB, ale jakoś sobie poradziłem. A co do logowania to zapytaj organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmario Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Ja też nie mam konta na FB, ale jakoś sobie poradziłem. A co do logowania to zapytaj organizatora. "Jakoś"?Startowałem w konkursie na tych samych zasadach, co wszyscy. Nie wiedziałem, że potrzebne jest konto na Facebooku, żeby poznać wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Zostawmy Koledzy i Koleżanki problem związany z Facebookiem i zasadność jego użycia jako medium informacyjnego. Jedyne co pozostaję w tej sytuacji to oficjalnie poprosić organizatorów o upublicznienie wyników konkursu na ogólnodostępnym forum bądź stronie PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Gąbka Pierwszy Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Myślę, że skoro regulamin był na tym forum to i wyniki będą. Cierpliwości koledzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 A mówią, że piwowarstwo uczy cierpliwości Dla wszystkich cierpliwych wyniki i pełna punktacja. Dziękuję wszystkim serdecznie za udział. Metryczki eliminacyjne zostaną rozesłane w przeciągu najbliższego tygodnia. Finałowe powinny być gotowe w przeciągu dwóch tygodni, chociaż trzeba brać pod uwagę, że zbliżają się święta, a sędziowie to też ludzie. W każdym razie za wszelkie opóźnienia z góry przepraszam. Lambik z dodatkami: 1. Michał Bartosik 41,2 2. Krzysztof Czechanowski 40,2 3. Jan Gadomski 38,6 4. Michał Jakuszewski 38,4 5. Piotr Brzeziński 36,8 6. Marcin Stefaniak 36,8 7. Michał Kordek 35,4 8. Piotr Dziuba 34 Session New England IPA: 1. Piotr Wróblewski 38,4 2. Robert Gumieniak 38,4 3. Marcin Sumara 36,6 4. Łukasz Leoniuk, Dariusz Gierasimiuk - Browareg 36,2 5. Artur Milczarczyk 35,8 6. Michał Limanowski 35,8 7. Jan Gadomski 35,6 8. Robert Pawlik, Lichy Browar 34,4 9. Maciej Palusiński, Joanna Mitek 32,8 10. Wojciech Gasek 30,8 11. Wojciech Siudowski 29,4 12. Leszek Nitschke 29 13. Julian Ćwirko 28,6 14. Jerzy Nowicki 27 Kolsch: 1. Piotr Bujak 40,2 2. Andrzej Bielski 36,4 3. Waldemar Wach, Browar Kwarta 35,6 4. Bartosz Barczyk 35,2 5. Jarosław Reczek 32,6 6. Grzegorz Adamczyk, Browar Nuta 32 7. Piotr Przymusiak 28,4 8. Piotr Kisiel 26,8 9. Przemysław Paradowski 26,4 Dunkelweizen: 1. Piotr Kisiel 39 2. Jan Gadomski 39 3. Damian Wadas 38,75 4. Marek Kawecki 36,25 5. Rafal Mortka, Krzysztof Szczepaniak 33,5 6. Maciej Kosinski 31,75 7. Piotr Brzezinski 30,25 7. Marcin Czajkowski 30,25 8. Cela Akademicka, Jozef Szewczyk 29,5 9. Robert Kaminski 28,5 Barley wine: 1. Michal Kordek 39,25 2. Robert Kaminski 37,25 3. Michal Barancewicz 33,5 4. Bartosz Markowski 32,75 5. Bartosz Grzybowicz 31,5 6. Marcin Przybylski 24 7. Wojciech Gasek 21 W przypadku wszystkich remisów o kolejności zadecydowały tzw. "małe punkty", czyli kolejność w punktacji u poszczególnych sędziów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Marcin wrzucił pełne wyniki, więc usuwam i w razie zainteresowania zapraszam do obejrzenia transmisji Na razie wyniki są dostępne w postaci relacji na fb https://www.facebook.com/SzKPD/videos/1682346945194991/ Edytowane 25 Marca 2018 przez kordas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Metryczki eliminacyjne zostały już dodane do systemu zgłoszeniowego. Aby je obejrzeć należy się zalogować i kliknąć w ikonę znajdującą się w prawej kolumnie listy zgłoszonych piw. W tej edycji konkursu użyliśmy nowych metryczek, opisujących piwo parametrycznie. Mamy nadzieję, że dzięki nim informacja dla was będzie pełniejsza. Prosimy o informację zwrotną czy taka forma oceny wam odpowiada. Edytowane 28 Marca 2018 przez bimbelt Ryland i zasada 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmario Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Metryczki eliminacyjne zostały już dodane do systemu zgłoszeniowego. Aby je obejrzeć należy się zalogować i kliknąć w ikonę znajdującą się w prawej kolumnie listy zgłoszonych piw. W tej edycji konkursu użyliśmy nowych metryczek, opisujących piwo parametrycznie. Mamy nadzieję, że dzięki nim informacja dla was będzie pełniejsza. Prosimy o informację zwrotną czy taka forma oceny wam odpowiada. Chylę czoła przed szybkością udostępnienia metryczek. Dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Gąbka Pierwszy Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dobra robota z metryczkami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Szukam i szukam w którym miejscu po zalogowaniu się są te metryczki ale nie mogę odszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 W prawej kolumnie tabeli zgłoszonych piw. Póki co dostępne są wyłącznie metryczki ELIMINACYJNE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartyr Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Metryczki super. Pytanie: jak dokładnie należy rozumieć "balans"? Jaką cechę / cechy powinno mieć piwo (np. Session NEIPA), żeby uznać, że u niego ten czynnik jest na wysokim poziomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 10 godzin temu, bartyr napisał: Metryczki super. Pytanie: jak dokładnie należy rozumieć "balans"? Jaką cechę / cechy powinno mieć piwo (np. Session NEIPA), żeby uznać, że u niego ten czynnik jest na wysokim poziomie? Czasami ciężko określić balans pomiędzy tylko dwoma cechami, dlatego zrezygnowałem w nowych metryczkach z określaniach dwóch cech granicznych, a zmieniłem to na bardzo zły - bardzo dobry. Być może troszeczkę mniej precyzyjne, ale łatwiejsze do określenia. Co do balansu w konkretnym stylu, to określa to opis stylu załączony w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi