Jump to content

Potrzrbuje consultacji celnika

Recommended Posts

Kolego sprawdziłem ta firmę to jest tak zwany padpolny zawod, czyli chłopaki robią wszystko na lewo, nie pokazują adresu, są generalnie z Odessy, myśle ze ciężko będzie z jakimkolwiek rachunkiem, chyba ze kimś się wyręczają. Na twoim miejscy bym tam pojechał albo wysłał kogoś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Musiałbyś zrobić normalną odprawę celna po stronie Ukraińskiej na podstawie wystawionej faktury eksportowej z 0% VAT. U nas taki dokument odprawy nazywa się SAD (eksport z Polski poza UE) i jest z tym tyle zachodu, że zazwyczaj robią to agencje celne za opłatą i przy wartościach towarów do 200€ nie ma to sensu ekonomicznego, bo cała zabawa przekracza wartość odzyskanego VAT. AHA, oczywiście cały zakup musi być dokonany na firmę, a nie na Kowalskiego. Z taką fakturą meldujesz się w naszym urzędzie celnym i musisz opłacić cło i VAT. Cło się płaci od wartości przedmiotu przekraczającego 150€, VAT od 22€. Nie wiem jakie są stawki takiej odprawy na Ukrainie ale to możesz spytać już na miejscu. Także lepiej nich Ci wystawią fakturę brutto na niższą wartość i odpuść sobie zabawy z UC. Nie wiem czy ze strony Ukraińskiej funkcjonuje coś takiego jak Taxfree, podobnie jak u nas przy wywozie za granicę UE towarów zakupionych przez turystę

Edited by Kurt

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Dnia 13.12.2017 o 22:19, Beer Makers napisał:

Witam,

Dokładnie tak 10 l glikolu i do tego wytwarzacz wody lodowej z możliwością podgrzewania

Piotr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podzielisz się jakimś linkiem do sprawdzonego dostawcy?

Witam,

Jeśli chodzi o unitank to jest ten dostawca poniżej, a jeśli chodzi o schładzacz wody lodowej z możliwością podgrzewania to Lindr - mają tylko jeden model w ofercie z taką możliwością, co do podobnych urządzeń to ciężko znaleść a jeśli już jest to albo spora wydajność albo spora cena, założyłem konto na instagramie tam znajdziesz więcej zdjęć; https://www.instagram.com/pslomiany2017/

Piotr

Sales Manager

Cell:0086 156 8916 1217

Phone:0086 536 808 5568

Email:shaw@yolongindustrial.com

YOLONG INDUSTRIAL CO., LTD.

www.yolongindustrial.com

Factory Address: No. 2609, Pharmaceutical Logistics Park, Zhuangjian Road, Kuiwen Dist., Weifang, Shandong, China (Mainland).