BaronVonZuk Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Zwróćcie uwagę na nowa reklamę piwa Harnaś... Harnaś przywozi lodowe sople do "browaru", po czym trafiają one do zbiornika,z którego korytem płynie już roztopiona woda do następnego zbiornika, do którego wrzucany jest zielony chmiel... Czyli co, czyli piwo robi się z wody i chmielu... Żenada.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 i piszą na etykietach piwo zawiera słód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 a świstak nakleja etykiety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Przecież to jest oczywista oczywistość. Edytowane 25 Marca 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 i piszą na etykietach piwo zawiera słód Pewnie źle przeczytałeś - powinno być lód ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 no tak harnaś jest piwem z chmielu i lodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Etykietę z postu wyżej skopiowałem z piwa zakupionego w markecie. Tekst świadczy o profesjonaliźmie importera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Poza tym 90% ludzi myśli, że piwo to woda i chmiel. A słód to konserwant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Powiedzonko - zupa chmielowa- mówi wszystko na ten temat. Dobrze, żę mamy grono piwowarów i znawców tematu. W ten sposób możemy nawrócić niewiernych do właściwego myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Powiedzonko - zupa chmielowa- mówi wszystko na ten temat. Dobrze, żę mamy grono piwowarów i znawców tematu. W ten sposób możemy nawrócić niewiernych do właściwego myślenia. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że w mediach piwo też często tak jest nazywane. I ludzie zamiast sie interesować kopiują słownictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 i większość ludzi myśli ze zrobić piwo to wymieszać i już. Na pokazach jak zacieramy i mówimy że robimy piwo to jest wielkie podniecenie, wszyscy chcą próbować, ale jak mówimy że "jeszcze" jest bez alkoholu to się pytają czy na koniec pokazów będzie gotowe... czasem mi już brakuje sił żeby ludziom to tłumaczyć... no ale to nasza misja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 ja przestałem nawracać bo piwo to się w sklepie kupuje a domowe to się z podpiwka robi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Mnie też kiedyś kolega powiedział - co wy możecie zrobić za piwo, przecież to musi leżakować w beczkach dębowych, aty takich nie masz. Jak mu zacząłem tłumaczyć o smołowaniu beczek to stwierdził, że to niemożliwe bo z beczek jest ten smak. Ręce czasami opadają, ale jak kolega WSACZUK napisał - to jest nasza misja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 masz racje ręce opadają ale co tam pierwsze piwko dałem ojcu powiedziałem co i jak i z czego powiedział smaczne i ze tak się kiedyś piwo warzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Pewno Twój ojciec pamięta prawdziwe piwo. Ja też pamiętam, że kiedyś były dobre piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 pamięta w Ciechanowie mamy browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 browar w Ciechanowie jest dobrym browarem. Nie rozumiem tylko po co filtrują piwo... Dla mnie to jest niepotrzebne podwyższanie kosztów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 browar w Ciechanowie jest dobrym browarem. Nie rozumiem tylko po co filtrują piwo... Dla mnie to jest niepotrzebne podwyższanie kosztów Dla 99% klientów mętne = zepsute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 tak jak napisał makaron filtrowanie dla większej sprzedaży niektórzy domowi piwowarzy też filtrują, klarują why?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 ale właśnie wszyscy znajomi się podniecają że Ciechan taki dobry niepasteryzowany, że miodowy jest niefiltrowany.... Kiedyś do piwowara w Ciechanie przyszli z innego browaru zapytać się jak on robi to miodowe ze jest takie mętne, oni próbowali już kilkadziesiąt gatunków miodów i zawsze im wychodziło klarowne. Odpowiedź piwowara z Ciechana była bardzo cięta "my go nie filtrujemy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 @zbyszek73 klarowanie i filtracja kristalweizen to tak jak z cukrem w belgach - musi być piwo w stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się