Jump to content

anniversary beer

mina obelżywa

Recommended Posts

Witam

w drodze potomek - płci męskiej. Z tej oto zacnej okazji zbieram się do uwarzenia anniversary beer, mocnego , na dobrych kilkanaście lat. Narazie myślę o potężnym RIS-ie ok 28BLG.

Czy macie jakie doświadczenia z takimi piwami ? Co jeszcze równie mocnego poza RIS-em można by ugotować ?

Do głowy przychodzi mi klasyk w postaci portera np. Bałtyckiego, czy tez równie fajnie starzeje sie barleywine. Możesz jeszcze (jesli masz możliwość) zrobić starkę według starej polskiej szlacheckiej tradycji ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dzięki za odzew, po tych wszystkich propozycjach czuje się rozdarty  

wóda odpada, zastanawiam się na zrobieniem flandryjskiego + barleywine, z którego jedna buteleczka byłaby otwierana na każde urodziny  

Też kiedyś myślałem o takim czymś, ale doszedłem do wniosku że nie ma potrzeby katowania innych swoim hobby. Mój ojciec jest zapalonym dzialkowcem i powiem jedno, wybił mi działkę z głowy do końca życia. Dlatego piwo to moje hobby i nikogo tym nie męczę. Ktoś pije harnasia i świetnie.

Taka dygresja, co do tematu, barleywine 100% marris otter, 26+ plato. Lepiej bliżej 28. Coś jak thomas Hardy.

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka