Bioły Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam. Zastanawiam się nad użyciem ozonatora przed wszelakimi pracami na otwartym fermentorze z brzeczką. Skoro używają ozonowania do odgrzybiania klimatyzacji w autach ,czemu by nie zastosować go do zminimalizowania prawdopodobieństwa zarażenia piwa. Serce takiego ozonatora można kupić na azjatyckim portalu za max.25$ Co myślicie o takim pomyśle?? Takie urządzenie znajdzie zastosowanie w naszych autach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Wyszukiwarka boli jak cholera: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 8 minut temu, Bioły napisał: Co myślicie o takim pomyśle?? Sądząc po zadanym pytaniu, wnioskuję że nie czytałeś nic o szkodliwości ozonu, ani o poziomach bezpiecznych stężeń więc myślę, że zakup ustrojstwa od majfrenda i jego instalacja wygeneruje Ci tematów na wiele kolejnych pytań w tym jakże pojemnym dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Przyznam że nie użyłem szukajki. Wiem, że stężenie zbyt duże jest szkodliwe dla zdrowia. Chodziło mi tylko o wcześniejsze przygotowanie pomieszczenia bez obecności ludzi. Taki projekt DIY. Nie było tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Bioły napisał: . Chodziło mi tylko o wcześniejsze przygotowanie pomieszczenia bez obecności ludzi. Przerost formy nad treścią, tudzież strzelanie z armaty do wróbla. Browar domowy to nie laboratorium za 25 dolarów to kupisz jakieś 35kg słodu podstawowego, a to już lepsza inwestycja w naszym hobby Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Versaar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 20 godzin temu, Versaar napisał: za 25 dolarów to kupisz jakieś 35kg słodu Madrego to i przyjemnie poczytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Zastanawiam się nad ozonowaniem nie pomieszczenia, a butelek i kapsli. W planach mam włożenie transportera z butelkami do worka plastykowego i włączenie w nim ozonatora 10g na 5 minut. Jak samochód się z ozonuje w 20 min. to 5 wg. mnie wystarczy. Operacje planuje przeprowadzić na świeżym powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi