zegancio Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) warka #70 Vermont IPA 16°BLG receptura własna 16l warzone 15/04 Surowce: Pszeniczny 2.4 kg Pale Ale Maris Otter 1.9 kg Płatki owsiane 1 kg Citra 70 g - Whirpool Citra 30 g - 2 dzień burzliwej Mosaic 30 g - 2 dzień burzliwej Cascade 50 g - Na cichą Citra 50 g - Na cichą IBU: ~45 WLP002 English Ale (170 ml gęstwy) Zacieranie:' 64°C - 60' 78°C - 5' wydajność 80% , pH - 5.4 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: 10 dni start w temp. 17-22°C cicha: 3 dni i 2 dni CC OG: 16° FG: 2° ABV: 7.8% VOL: 2.2 Edytowane 2 Maja 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) warka #71 Porter wędzony 17°BLG klon piwa Smoked Porter Alaskan Brewing Company (w oryginale baling jest 16.1°, ibu 45 i nie co inne ilości ciemnych słodów) przeskalowany na 17l warzone 09/05 Surowce: Pale Ale Viking Malt 2.9 kg Wędzony bukiem Viking Malt 1.5 kg Karmelowy 150 0.3 kg Czekoladowy jasny 0.3 kg Pszeniczny czekoladowy 0.2 kg Barwiący 0.2 kg Chinook 25 g - 60' Willamette 21 g - 15' IBU: ~42 WLP002 English Ale (~240 ml gęstwy) Zacieranie:' 68°C - 60' 78°C - 5' wydajność 80% , pH - 5.5 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: 16 dni start w temp. 17°C CC: 2 dni w temp. 2°C FG: 3.2° ABV: 7.9% VOL: 2.1 Edytowane 25 Maja 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) warka #72 West Coast IPA 15°BLG receptura TB warzone 26/05 Surowce: 3x1,5 kg Ekstrakt jasny Chinook 10 g - 55' Mosaic 40 g - 10' Citra 60 g - 5' Mosaic 30 g - 3 dni cichej Citra 30 g - 3 dni cichej IBU: ~42 US - 05 (suchary) pH - 4.4 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: ? dni start w temp. 17°C CC: FG: ?° ABV: ?% VOL: ? Edytowane 27 Maja 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) warka #73 Brett #1 12.3°BLG receptura własna warzone 30/05 Surowce: Pale ale Viking Malt 2.13 kg Biscuit 0.2 kg Płatki owsiane 0.34 kg Amarillo 9 g - 60' Amarillo 6 g - 15' IBU: ~22 WLP648 Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai Zacieranie: 68°C - 60' 75°C - 1' wydajność 80%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 75' Fermentacja: burzliwa: 45 dni start w temp. pokojowe ~23°C FG: 2.9° ABV: 4.9% VOL: 2.4 Edytowane 31 Lipca 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) warka #74 Citrus Blond Ale 12°BLG receptura homebrewing.fanatics warzone 16/06 Surowce: Pale ale Maris Otter 2.8 kg Monachijski 0.4 kg Carapils 0.2 kg Amarillo 7 g - 60' Amarillo 14 g - 10' Zest cytryny 30 g - 5' Amarillo 14 g - Whirpool IBU: ~21 Wyeast 1272 American Ale II Zacieranie: 64°C - 35' 72°C - 25' wydajność 80%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: 10 dni start w temp. 17°C do 23.5°C FG: 1.2° ABV: 5.8% VOL: 2.4 Edytowane 28 Czerwca 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) warka #75 Simcoe SH 12.4°BLG receptura własna warzone 26/06 Surowce: Pale ale Maris Otter 2.8 kg Pilzneński Viking Malt 0.4 kg Pszeniczny 0.6 kg Biscuit 0.3 kg Carapils 0.15 kg Simcoe 7 g - 60' Simcoe 10 g - 20' Simcoe 14 g - 5' Simcoe 24 g - Whirpool Simcoe 90 g - 3 dni cichej IBU: ~45 Wyeast 1272 American Ale II Zacieranie: 64°C - 20' 72°C - 40' 78°C - 5' wydajność 77%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: 10 dni start w temp. 18.5°C podnoszone do 22°C FG: 2.1° ABV: 5.6% VOL: 2.3 Edytowane 18 Lipca 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) warka #76 Tropical IPA 17°BLG receptura własna warzone 17/07 Surowce: Pilzneński Viking Malt 4.0 kg Pszeniczny 0.4 kg Pszenica niesłodowana 0.15 kg Karmelowy 150 0.15 kg Carapils 0.15 kg Chinook 24.5 g - 60' Amarillo 10 g - Whirpool Citra 10 g - Whirpool Galaxy 10 g - Whirpool Amarillo 40 g - 3 dni cichej Citra 40 g - 3 dni cichej Galaxy 20 g - 3 dni cichej IBU: ~46 Wyeast 1272 American Ale II Zacieranie: 64°C - 20' 72°C - 40' 78°C - 5' wydajność 85%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: 14dni start w temp. 19°C podnoszone do 23.5°C FG: 3.4° ABV: 7.8% VOL: 2.4 Edytowane 31 Lipca 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) warka #77 Brett #2 13°BLG receptura własna warzone 23/07 Surowce: Pale ale Viking Malt 2.65 kg Monachijski II 0.2 kg Carahell 0.25 kg Jaryllo 6 g - 60' Jaryllo 8 g - 20' Jaryllo 16 g - 15' Whirpool Jaryllo 20 g - 3 Dni cichej IBU: ~36 WLP648 Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai Zacieranie: 68°C - 45' 75°C - 1' wydajność 77.5%, pH 4.6 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: 40 dni start w temp. pokojowej ~23°C FG: 1.8° ABV: 6.1% VOL: 2.4 Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) warka #78 Belgian Pale Ale 13.5°BLG własna wariacja belgijskiego pale ale warzone 17/08 Surowce: Pale ale Maris Otter 3.3 kg Abbey Castle 0.5 kg Monachijski II Strzegom 0.4 kg Melanoidynowy 0.2 kg Horizon 15 g - 60' Kohatu 21 g - 20' IBU: ~29 Wyeast 3522 Belgian Ardennes Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' 76°C - 5' wydajność 78%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C 1 dzień, 4 dni w temp 18°C, podniesiono do 22°C FG: 2.6° ABV: 6% VOL: 2.4 Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 2 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) warka #79 Hoppy Belgian Blond ALE 15.5°BLG własna wariacja belgijskiego blond warzone 02/09 Surowce: Pale ale Maris Otter 1.8 kg Pilzneński 6-rzędowy Castle 1.8 kg Monachijski II Strzegom 0.4 kg Amber malt 0.25 kg Cukier kandyzowany jasny 0.3 kg (dodany w drugi dzień fermentacji burzliwej) Horizon 8 g - 60' Hallertau Blanc 12 g - 20' Hallertau Blanc 18g - 5' Hallertau Blanc 30g - Whirpool Hallertau Blanc 40g - 3 dni cichej IBU: ~26 Wyeast 3522 Belgian Ardennes Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' 76°C - 5' wydajność 78%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C 1 dzień, 4 dni w temp 18°C, podniesiono do 22°C FG: 2 ° ABV: 7.5 % VOL: 2.7 Edytowane 19 Września 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 27 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 (edytowane) warka #80 Weizen z mango 12.6°BLG receptura własna warzone 22/09 Surowce: Pszeniczny 1.5 kg Pilzneński Strzegom 1.5 kg Pszenica niesłodowana 0.4 kg Mango puree 0.85 kg Willamnette 15 g - 60' IBU: ~14 WLP300 (gęstwa ~100ml) Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' 76°C - 5' wydajność 58%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 19°C -> 4 dni w temp, podniesiono do 21°C FG: 2.1 ° ABV: 5.7 % VOL: 2.5 Edytowane 13 Października 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 9 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) warka #81 Tripel 19.6°BLG receptura własna warzone 09/10 Surowce: Pilzneński Castle Malting 5 kg Abbey 0.5 kg Melanoidowy 0.5 kg Cukier kandyzowany 0.3 kg Perle 35 g - 60' Perle 15 g - 15' IBU: ~31 Wyeast 3522 Belgian Ardennes Zacieranie: 57°C - 15' 64°C - 35' 72°C - 25' 76°C - 5' wydajność 78%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C -> 14 dni w temp 18-21.5°C FG: 3.2°Blg ABV: 9.6 % VOL: 2.6 Edytowane 23 Października 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) warka #82 Belgian IIPA 20.9°BLG receptura własna warzone 25/10 Surowce: Pilzneński Castle Malting 6 kg Amber 0.26 kg Cukier kandyzowany 0.4 kg Iunga 35 g - 60' Centennial 35 g - 15' Rakau 35 g - 3' Cascade 30 g - whirpool 15' Centannial 35 g - 3 dni cichej Cascade 35 g - 3 dni cichej IBU: ~72 Wyeast 3522 Belgian Ardennes Zacieranie: 64°C - 35' 72°C - 25' 76°C - 5' wydajność 78%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 80' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C -> ? dni w temp 18°C FG: 3.1°Blg ABV: 10.6 % VOL: 2.6 Edytowane 8 Listopada 2021 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 warka #83 X-mass Wheat 16°BLG receptura własna warzone 12/11 Surowce: Pszeniczny Bestmalz 2.5 kg Monachijski 1 kg Wiedeński 1 kg Karmelowy 150 0.25 kg Pszeniczny czekoladowy 0.15 kg Świąteczne przyprawy Lubelski 32 g - 60' IBU: ~15 FM41 Gwoździe i banany Zacieranie: 44°C - 20' 63°C - 50' 72°C - 20' 76°C - 1' wydajność 80%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C FG: ?°Blg ABV: ? % VOL: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) warka #84 Rauchpils 13.3°BLG receptura własna warzone 05/12 Surowce: Wędzony bukiem Castlemalting 2 kg Pilzneński Bestmalz 2 kg Saaz 40 g - 60' Saaz 20 g - 30' Saaz 20 g - 15' Saaz 20 g - 5' IBU: ~41 FM31 Bawarska dolina Zacieranie: 52°C - 5' 64°C - 25' 70°C - 30' 76°C - 1' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 80' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9-14°C 21 dni + 2 cold crash FG: 3.5°Blg ABV: 5.4 % VOL: 2.5 Edytowane 1 Stycznia 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) warka #85 Imperialny Porter Bałtycki 24°BLG receptura własna warzone 01/01 Surowce: Monachijski 4.35 kg Pilzneński 0.5 kg Coffe 0.5 kg Brown 0.5 kg Carahell 0.25 kg Karmelowy 300 0.25 kg Czekoladowy jasny 0.21 kg Jęczmień palony 0.1 kg Northern Brewer 21 g - 60' Challenger 10 g - 30' Fuggles 20 g - 30' Lubelski 18 g - 5' Willamette 14 g - 5' IBU: ~47 FM31 Bawarska dolina (cała gęstwa po poprzedniej warce) Zacieranie: 55°C - 5' 64°C - 60' 70°C - 10' 76°C - 5' wydajność 75%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 120' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C FG: ?°Blg ABV: ? % VOL: ? Edytowane 2 Stycznia 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) warka #86 NZ Pilsner 13°BLG receptura własna warzone 05/02 Surowce: Pilzneński Castle Malting 2.2 kg Pale Ale Viking 1.2 kg Carapils 0.3 kg Pszenica niesłodowana 0.15 kg Pacific Jade 10 g - 60' Motueka 10 g - 20' Pacific Jade 10 g - 5' Motueka 10 g - Whirlpool IBU: ~31 FM701 Zacieranie: 64°C - 55' 73°C - 10' 78°C - 5' 76°C - 5' wydajność 78%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C - 13°C FG: 2.8°Blg ABV: 5.6 % VOL: 2.4 ODF: 79.3% Edytowane 4 Marca 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) warka #87 1554 Black Lager 14.14°BLG receptura New Belgium Brewing Company (chmiele i drożdże zastąpione polskimi) warzone 13/03 Surowce: Pale Ale Maris Otter 2.7 kg Monachijski II Viking 1.5 kg Carapils 0.2 kg Czekoladowy 0.25 kg Palone ziarno jęczmienia 0.025kg Junga 6 g - 60' Lubelski 15 g - 60' Lubelski 15 g - 20' IBU: ~20 FM701 Zacieranie: 68°C - 65' 73°C - 5' wydajność 78%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C - 13°C (3 tygodnie) FG: 3,52°Blg ABV: 5,91% VOL: 2,4 ODF: 75,11% Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) warka #88 Wędzony imperator 25°BLG receptura inspirowana porterem wędzonym browaru Widawa warzone 09/04 Surowce: Monachijski Bestmalz 1.5 kg Monachijski Viking 0.75 kg Monachijski II Bestmalz 0.5 kg Wędzony bukiem 2.0 kg Brown 0.4 kg Kawowy 0.35kg Czekoladowy żytni 0.26 kg Czekoladowy 0.25 kg Carafa III 0.2 kg Crystal 120L 0.2 kg Aromatyczny 0.2 kg Junga 35 g - 60' Lubelski 9 g - 60' IBU: ~44 FM701 Zacieranie: 53°C - 5' 64°C - 20' 68°C - 20' 72°C - 20' 76°C - 5' wydajność 77%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 75' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C - 13°C FG: 10.3°Blg ABV: 9.6% VOL: 2.3 ODF: 59% Edytowane 22 Maja 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) warka #89 Waimea SH HotHead PA 12.7°BLG receptura własna warzone 24/05 Surowce: Pale Ale Maris otter 1.5 kg Pale Ale Viking 1.16 kg Płatki owsiane 0.95 kg Waimea 4 g - 60' Waimea 30 g - whirpool 20' Waimea 33 g - w 1-szy dzień fermentacji Waimea 33 g - na cichą IBU: ~31 OYL-057 HotHead Zacieranie: 67°C - 60' 76°C - 5' wydajność 75%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. otoczenia ~23° FG: 2.5°Blg ABV: 5.4% VOL: 2.3 ODF: 80% Edytowane 11 Czerwca 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) warka #90 Hefeweizen 12.5°BLG receptura własna warzone 10/06 Surowce: Pszeniczny Bestmalz 2.5 kg Pilzneński Bestmalz 1.1 kg Hersbrucker 30 g - 60' IBU: ~18 FM41 Gwoździe i banany Zacieranie: 55°C - 30' 67°C - 45' 77°C - 3' wydajność 70,5%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 20°C - 6 dni następnie podniesiono do 22°C - 4 dni FG: 2.5°Blg ABV: 5.4% VOL: 2.4 ODF: 80% Edytowane 19 Czerwca 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 (edytowane) warka #91 Weizen z marakują 13°BLG receptura własna warzone 03/07 Surowce: Pszeniczny Bestmalz 2.5 kg Pilzneński Bestmalz 1.2 kg Pulpa z marakuji 0.85 kg Sladek 15 g - 60' IBU: ~15 FM41 Gwoździe i banany Zacieranie: 55°C - 30' 67°C - 45' 77°C - 3' wydajność 70,5%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 75' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 20°C - 6 dni następnie podniesiono do 22°C - 4 dni FG: 2.1°Blg ABV: 5.9% VOL: 2.4 ODF: 69% Edytowane 28 Lipca 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) warka #92 Saison 13.4°BLG receptura własna warzone 02/08 Surowce: Pilzneński Bestmalz 3 kg Żytni 0.67 kg Monachijski I 0.27 kg Hallertau Tradition 24 g - 60' Hallertau Tradition 13 g - 10' Hallertau Tradition 13 g - 5' IBU: ~25 M29 Zacieranie: 65°C - 60' 76°C - 5' wydajność 74%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 20°C - 2 dni następnie podniesiono do temp. otoczenia ~27°C FG: 1.5 °Blg ABV: 6.51 % VOL: 2.5 ODF: 88 % Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) warka #93 Dark Saison 14.7°BLG receptura własna warzone 20/08 Surowce: Pilzneński Strzegom 3 kg Wiedeński Strzegom 0.6 kg Caramunich typ 0.18 kg Special B 0.15 kg Carafa III 0.18 kg Hallertau Tradition 25 g - 60' Hallertau Tradition 15 g - 10' Hallertau Tradition 10 g - 5' Sladek, Lubelski 20 g - 0' IBU: ~29 M29 (Gęstwa ~100ml) Zacieranie: 64°C - 60' 76°C - 5' wydajność 68%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 20°C - 2 dni następnie podniesiono do temp. otoczenia ~24,5°C FG: 1,64 °Blg ABV: 7,2% VOL: 2,5 ODF: 88,2% Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) warka #94 APA NZ 13.46°BLG receptura własna, można powiedzieć że z resztek słodów warzone 06/09 Surowce: Pilzneński Strzegom 1.73 kg Wiedeński Strzegom 1.3 kg Monachijski typ I 0.21 kg Pszenica niesłodowana 0.1 kg Karmelowy jasny 0.175 kg Horizon 10 g - 60' Pacific Jade 7 g - 10' Kohatu 9 g - 10' Pacific Jade 14 g - 30' Whirpool Kohatu 19 g - 30' Whirpool Pacific Jade 62 g- 3 dni Kohatu 50 g - 3 dni Rakau 32 g - 3 dni IBU: ~47 US-05 Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' 76°C - 5' wydajność 75%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C, następnego dnia podniesiono do 17/18/19/20/21°C FG: 2.4 °Blg ABV: 6% VOL: 2.3 ODF: 67% Edytowane 3 Października 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się