McColtan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Witam, czy piwo bo refermentacji w butelce mogę przechowywać w pokoju gdzie panuje 20stopni C.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McColtan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Refermentacja również odbywała się w pokoju (piwo nie było w piwnicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Możesz choć zapewne wpłynie to na trwałość piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Można, tylko po co?Refernentacje i leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji IMO. Chyba że nie masz możliwości inaczej, świat się nie skończy Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 11 minut temu, Adam Pawlicki napisał: Można, tylko po co? Refernentacje i leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji IMO. Chyba że nie masz możliwości inaczej, świat się nie skończy Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji? Z tym się nie zgodzę. Im niższa temperatura leżakowania tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji? Z tym się nie zgodzę. Im niższa temperatura leżakowania tym lepiej.Fakt, mój błąd, skrót myślowy. Miałem na myśli co najwyżej w temperaturze lezakowania. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_87 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Adam Pawlicki napisał: Fakt, mój błąd, skrót myślowy. Miałem na myśli co najwyżej w temperaturze lezakowania. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Czyli refermentacja powinna się odbywać w temperaturze leżakowania? Zawsze myślałem, że tydzień na refermentację w temperaturze pokojowej, a potem np do piwnicy. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Michal_87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Refermentacja w temperaturze fermentacji, leżakowanie w zimnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się