rysmis Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Pomysł na warzenie piwa zrodził się w mojej głowie ok. trzy miesiące temu. Można by powiedzieć że było to rozwinięciem mojego dotychczasowego hobby, a mianowicie winiarstwu, któremu poświęcam się od ok 5 lat. Od ponad trzech lat jestem zarejestrowany na forum wino.org.pl/forum. Od ok. dwóch miesięcy zacząłem czytać umieszczone na tym forum posty i zbierać wiedzę do warzenia piwa w domu a właściwie to mieszkaniu. Sprzęt i surowce już skompletowałem i w najbliższym czasie zamierzam uwarzyć pierwszego weizena. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za to że dzielicie się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniami. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez rysmis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witaj, Cieszę się że gotów jesteś zrobić i piwo. Będziesz zacierał czy zaczynasz od puszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witamy dość długo się zbierałeś do piwowarstwa, napewno da Ci to sporo frajdy , satysfakcji. W Krakowie przybywa ostatnio piwowarów więc w razie czego możesz liczyć na wsparcie Życzę udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 @pieron Będę zacierał, ba nawet śrutownik zakupiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Krakusa i życzę udanej przygody z piwowarstwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 witam i życzę powodzenia przy warzeniu piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam i pozdrawiam. Zacieraj,zacieraj, puszka ma się tak do zacierania, jak ryba z puszki do świeżej rybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam nowego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ja również witam i cieszę się, że będziemy mieli w razie potrzeby pomoc winiarską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi