Jankasper Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 #48 żateckie 3kg Pilzneński 2kg munich I 0.5kgpszeniczny Zacieranie: 62C - 25' 72'C - 45' Mashout 78C- 10' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 40g cascadePL 20min- żatecki 30g 7m- żatecki 30g 0' 40g żatecki drożdże: 2x gozdawa w35 #41 pils 3kg Pilzneński 2kg munich I Zacieranie: 62C - 25' 69'C- 15' 72'C - 45' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 45g cascadePL 20min- HT 45g 5m- HT 15g drożdże: Gęstwa Lallemand diamond Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 #50 weizen 2.5kg Pilzneński 2.5kg pszeniczny Zacieranie: 67'C - 75' Mashout 78C- 10' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 40g cascadePL drożdże: Mauribrew weiss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 #51 Bitter 3kg Pilzneński 2kg munich I 0.3 żytni karmelowy 0.15 MELANOIDYNOWY Zacieranie: 67'C - 80' Mashout 78C- 10' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 10G MAGNUM 20min- EKG 30g 7m- EKG 30g 0' 40g EKG drożdże: Danstar Winsdor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) #52 Polish Old German Vienna 3kg Pilzneński 2kg Wiedeński Zacieranie: 68C - 90' Mashout 78C- 10' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 10g Magnum 20min- Sybilla 30g 7m- Sybilla 40g drożdże: Gozdawa Old german altbier Edytowane 25 Maja 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) #53 farmerskie 2kg Pilzneński 3kg wiedenski 0.2kg melanoidynowy 0.5KG kasza gryczara prażona Zacieranie: 68C - 70' Mashout 78C- 10' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 15g Magnum 20min - 30g sybilla 10min - 20g jałowiec i 4 pomarańcze drożdże: Voss Kveik fm53 starter 24h manualny Edytowane 12 Maja 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 18 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) #54 witold 2.5kg Pilzneński 2.5kg pszeniczny Zacieranie: 67C - 70' Mashout 75C- 10' Gotowanie: 80min Chmielenie: FWH 30g cascadePL 20min cascade PL 10min: 10g curacao 15g kolendra drożdże: MbW gęstwa po 50. Edytowane 18 Maja 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 #55 IPA 3kg Pilzneński 2kg colorado honig 400g płatki żytnie Zacieranie: 67C - 80' Mashout 75C- 15' Gotowanie: 60min Chmielenie: FWH 15g magnum 20min 30g crystal Flameout 20g crystal drożdże: Gozdawa PAY7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 #56 brown 4kg Pilzneński 0.4kg OM Brown 0.2kg Pszeniczny karmelowy 0.5kg active red 0.5 płatki żytnie Zacieranie: 67C - 80' Mashout 75C- 10' Gotowanie: 60min Chmielenie: 20min 100g fuggles drożdże: Danstar Winsdor gęstwa #51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) #57 Trappist 4kg Pilzneński 1kg pszeniczny 0.4kg abbey 0.2 karmelowy pszeniczny Zacieranie: 66C - 80' Mashout 78C- 15' Gotowanie: 80min Chmielenie: FWH 15g magnum 15min 20g HB drożdże: FM 27 Starter manualny 2 dni Edytowane 25 Maja 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 #58 IPA Kveik 3kg Pilzneński 1.5kg active red 0.4kg płatki żytnie 0.4 Munich I 0.15 brown Zacieranie: 66C - 80' Mashout 75C- 15' Gotowanie: 80min Chmielenie: 100g Flameout ELLA Drożdże: Voss Kveik fm53 Gęstwa #53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) #59 PEAted Kveik 3kg wędzony torfem 2kg wiedenski 0.5kg groch łuskany zalany wrzątkiem godzinę wcześniej Zacieranie: 68C - 90' Mashout 75C- 20' Gotowanie: 80min Chmielenie: 55g Flameout Magnum szyszka Drożdże: Voss Kveik fm53 Gęstwa #53 Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się