Skocz do zawartości

Browar Na Ośku


Rekomendowane odpowiedzi

#48 żateckie

 

3kg Pilzneński

2kg munich I

0.5kgpszeniczny

 

 

Zacieranie:

62C - 25'

 

72'C - 45'

 

Mashout 78C- 10'

Gotowanie:

 

70min

 

Chmielenie:

 

FWH 40g cascadePL

20min- żatecki 30g

7m- żatecki 30g

0' 40g żatecki

 

drożdże:

 

2x gozdawa w35

 
  • #41 pils

     

    3kg Pilzneński

    2kg munich I

     

     

    Zacieranie:

    62C - 25'

    69'C- 15'

    72'C - 45'

     

    Gotowanie:

     

    70min

     

    Chmielenie:

     

    FWH 45g cascadePL

    20min- HT 45g

    5m- HT 15g

     

     

    drożdże:

     

    Gęstwa Lallemand diamond

     
    •  
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • elroy promował(a) i przestał(a) promować ten temat
  • 1 miesiąc temu...

#51 Bitter

 

3kg Pilzneński

2kg munich I

0.3 żytni karmelowy

0.15 MELANOIDYNOWY

 

 

Zacieranie:

 

67'C - 80'

 

Mashout 78C- 10'

Gotowanie:

 

70min

 

Chmielenie:

 

FWH 10G MAGNUM

20min- EKG 30g

7m- EKG 30g

0' 40g EKG

 

drożdże:

 

Danstar Winsdor

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#52 Polish Old German Vienna

 

3kg Pilzneński

2kg Wiedeński

 

 

 

Zacieranie:

68C - 90'

 

Mashout 78C- 10'

Gotowanie:

 

70min

 

Chmielenie:

 

FWH 10g Magnum

20min- Sybilla 30g

7m- Sybilla 40g

 

 

drożdże:

Gozdawa Old german altbier

 

Edytowane przez Jankasper
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#53 farmerskie

 

2kg Pilzneński

3kg wiedenski

0.2kg melanoidynowy

0.5KG kasza gryczara prażona

 

Zacieranie:

68C - 70'

 

Mashout 78C- 10'

Gotowanie:

 

70min

 

Chmielenie:

 

FWH 15g Magnum

20min - 30g sybilla

10min - 20g jałowiec i 4 pomarańcze

 

drożdże:

Voss Kveik fm53 starter 24h manualny

 

 

Edytowane przez Jankasper
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#54 witold

 

2.5kg Pilzneński

2.5kg pszeniczny

 

Zacieranie:

67C - 70'

 

Mashout 75C- 10'

Gotowanie:

 

80min

 

Chmielenie:

 

FWH 30g cascadePL

20min cascade PL

 

10min:

10g curacao

15g kolendra

 

drożdże:

MbW gęstwa po 50.

Edytowane przez Jankasper
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#56 brown

 

4kg Pilzneński

0.4kg OM Brown

0.2kg Pszeniczny karmelowy

0.5kg active red 

0.5 płatki żytnie 

 

Zacieranie:

67C - 80'

 

Mashout 75C- 10'

Gotowanie:

 

60min

 

Chmielenie:

 

20min 100g fuggles

 

 

drożdże:

Danstar Winsdor gęstwa #51

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#57 Trappist

 

4kg Pilzneński

1kg pszeniczny

0.4kg abbey

0.2 karmelowy pszeniczny

 

Zacieranie:

66C - 80'

 

Mashout 78C- 15'

Gotowanie:

 

80min

 

Chmielenie:

 

FWH 15g magnum

15min 20g HB

 

 

drożdże:

FM 27 Starter manualny 2 dni

Edytowane przez Jankasper
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#59 PEAted Kveik

 

3kg wędzony torfem

2kg wiedenski

0.5kg groch łuskany zalany wrzątkiem godzinę wcześniej

 

Zacieranie:

68C - 90'

 

Mashout 75C- 20'

Gotowanie:

 

80min

 

Chmielenie:

 

55g Flameout Magnum szyszka

 

Drożdże:

 

Voss Kveik fm53  Gęstwa #53

Edytowane przez Jankasper
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.