martens24 Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam wszystkich. Mam takie pytanie.Filtr z oplotu, którym jak większość z nas filtruje po ok 10 warkach 20 litrowych ulega zgnieceniu i już nie nadaje się do nowej warki. Zgniecenie oplotu następuje przy samym początku węża w miejscu zaraz za nakrętką, która przykręca oplot do gwintu kranika. Czy Wam też na tyle warek wystarcza filtr? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Duzo zalety od jakosci oplotu. Zauwazylem, ze sa rozne stopnie "gniotliwosci" w zaleznosci od jakosci. W ostatecznosci mozna sie tez przesiasc na filtrator rurkowy, jest na forum sporo zdjec i opisow. Albo kupic gotowca na piwoszarni (wersja stalowa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Jestem po 60 warkach i drugi wężyk dokonuje już żywota, nawet przy warkach 12 blg, 20 litrów że słodów jęczmiennych zdarza się przytkana filtracja, albo filtracja zajmuje 1,5 godziny. Chyba pora na przesiadkę na coś profesjonalniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 80 warek na sraczwężu kupionym chyba w TB. pognieciony jak sam diabeł, ale filtruje idealnie. chociaż ostatnio faktycznie zaczął trochę mułu przepuszczać na początku filtracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Pierwszy oplot wytrzymał 21 warek. Do kolejnego włożyłem rurkę miedzianą, po ponad 20 warkach nie wygląda na taki, który miałby się w najbliższym czasie poddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martens24 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Zakupiłem w sieci 'lerła' na zapas dwa sracz wężyki. Uwarzyłem polskie ale, filtracja poszła jak należy. Trzeba coś na przyszlość pomyśleć i faktycznie np. jakąś rurkę do oplotu wstawić. Dzięki za odpowiedzi. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlhamB Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Przez zablokowaniem kocówki filtratora wystarczy włożyć zwinięty w spiralę drut miedziany i działa jak złoto . Edytowane 27 Marca 2018 przez AlhamB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martens24 Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Przez zablokowaniem kocówki filtratora wystarczy włożyć zwinięty w spiralę drut miedziany i działa jak złoto .Miałam właśnie tak zrobić i pochwalić się myśląc, że Amerykę odkryłem hehe. Ale wiem przynajmniej teraz że to działa. Jaką grubość drutu brałeś i gdzie kupowałeś? Chciałbym kupić gdzieś gdzie na metry sprzedają. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Kup metr przewodu elektrycznego YDY 3x2,5mm2 lub 3x1,5mm2 wyjdzie jakieś 3-5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martens24 Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Kup metr przewodu elektrycznego YDY 3x2,5mm2 lub 3x1,5mm2 wyjdzie jakieś 3-5zł Dzięki wielkieWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlhamB Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Osobiście kupiłem jednożyłowy miedziany 2.5mm. Do oplotu 70cm zużyłem 2m drutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi