Skocz do zawartości

Mały browar


Rekomendowane odpowiedzi

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, marek- napisał:

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

Łąkomin miał warzelnie poniżej 1hl, teraz większa, nie wiem czy stara jeszcze jest na miejscu.

Zależy mi na informacji, czy ktokolwiek jeszcze warzy takie ilości. Ktoś coś?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

15 godzin temu, Marcin_K napisał:

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

 

Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L? :)

 

Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?

Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L?
 
Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?
Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.
Tak oczywiście. Chodzi o do 10hl.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Dnia 27.03.2018 o 14:51, Marcin_K napisał:

cześć

 

czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 1hl? 

 

pozdr.

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, e-prezes napisał:

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Tak. Chodziło o mniej niż 10 hl a nie 1 hl. 

 

Poprawię w pierwszym poście, żeby nie zwodzić na manowce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Poza tym do kupienia jest też używany dreher 250 litrów z 2001 roku, ale trzeba sobie go przywieźć. (Zdjęcia poniżej)

Oraz większy, bo 10 hl do sprzedania jest browar w Stępinie (sprzęt z zamkniętego browaru Imielin, zamontowany, w trakcie rozruchu).

IMG-20181002-WA0005.jpg

IMG-20181002-WA0016.jpg

IMG-20181002-WA0015.jpg

Edytowane przez e-prezes
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.