Marcin_K Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) cześć czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 10 hl? pozdr. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Marcin_K Poprawiono ilość hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek- Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 W 2010, wg relacji Docenta: "Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl" A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 5 godzin temu, marek- napisał: W 2010, wg relacji Docenta: "Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl" A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała? Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. Łąkomin miał warzelnie poniżej 1hl, teraz większa, nie wiem czy stara jeszcze jest na miejscu. Zależy mi na informacji, czy ktokolwiek jeszcze warzy takie ilości. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Większość restauracyjnych, Psotnik, Warsztat Piwowarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zohan Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A ten nowy Browar Bocian? Zobacz sobie filmik na kanale Jabeerwocky. Byli tam z wizytą.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Caminus ma warzelnię 500l Edit: aa sorry 1hl to 100l, coś nie zajarzyłem... Edytowane 27 Marca 2018 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulCraft Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 15 godzin temu, Marcin_K napisał: Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L? Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)? Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L? Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)? Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.Tak oczywiście. Chodzi o do 10hl.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dzięki @anteks, @bart3q i @Zohan za konkrety. Jakby ktoś coś jeszcze to śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Choćby Piwne Podziemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dnia 27.03.2018 o 14:51, Marcin_K napisał: cześć czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 1hl? pozdr. A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 1 minutę temu, e-prezes napisał: A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić. Tak. Chodziło o mniej niż 10 hl a nie 1 hl. Poprawię w pierwszym poście, żeby nie zwodzić na manowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 No to jest ich trochę. Szczyrzyc ma teraz dużo większą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Jakby ktoś chciał jest jeden browar (uruchomiony, działający) do kupna. Reszta na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Poza tym do kupienia jest też używany dreher 250 litrów z 2001 roku, ale trzeba sobie go przywieźć. (Zdjęcia poniżej) Oraz większy, bo 10 hl do sprzedania jest browar w Stępinie (sprzęt z zamkniętego browaru Imielin, zamontowany, w trakcie rozruchu). Edytowane 22 Listopada 2018 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Dreher już nieaktualny. Znalazł nabywcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się