Jump to content

Mały browar


Recommended Posts

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Link to comment
Share on other sites

5 godzin temu, marek- napisał:

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

Łąkomin miał warzelnie poniżej 1hl, teraz większa, nie wiem czy stara jeszcze jest na miejscu.

Zależy mi na informacji, czy ktokolwiek jeszcze warzy takie ilości. Ktoś coś?

Link to comment
Share on other sites

A ten nowy Browar Bocian? Zobacz sobie filmik na kanale Jabeerwocky. Byli tam z wizytą.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

15 godzin temu, Marcin_K napisał:

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

 

Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L? :)

 

Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?

Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.

Link to comment
Share on other sites

Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L?
 
Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?
Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.
Tak oczywiście. Chodzi o do 10hl.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Dnia 27.03.2018 o 14:51, Marcin_K napisał:

cześć

 

czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 1hl? 

 

pozdr.

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, e-prezes napisał:

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Tak. Chodziło o mniej niż 10 hl a nie 1 hl. 

 

Poprawię w pierwszym poście, żeby nie zwodzić na manowce.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Poza tym do kupienia jest też używany dreher 250 litrów z 2001 roku, ale trzeba sobie go przywieźć. (Zdjęcia poniżej)

Oraz większy, bo 10 hl do sprzedania jest browar w Stępinie (sprzęt z zamkniętego browaru Imielin, zamontowany, w trakcie rozruchu).

IMG-20181002-WA0005.jpg

IMG-20181002-WA0016.jpg

IMG-20181002-WA0015.jpg

Edited by e-prezes
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.