McBolo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Witam wszystkich Mam na imię Piotrek i jestem ... fanatykiem piwka. Ponieważ uwielbiam piwko pszeniczne, a o takowe dobre jest dośc trudno, postanowiłem sam wziąźć się w garść i nawarzyć sobie piwa z Wasza pomocą. Zestaw startowy zakupiony i już wystartował. Juz dawno nic nie sprawiło mi tyle radości co widok mojego własnego fermentującego piwka (na załączonym orazku) Na razie pytań nie mam, bo po przebrnięciu przez połowę forum mam informacyjny zawrót głowy i musialem zacząć robić notatki:) Jak przebrnę do końca i będę nadal miał jakieś pytanko to Was pomęczę Niech Chmiel Będzie z Wami :o:) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez McBolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Dzień dobry bardzo Witam nowego kolegę. Miło, że już z odpowiednim zapasem wiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam kolejnego wielbiciela "pszenicy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 I dołączam się do powitań ! W którym zakątku naszego kraju warzysz piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBolo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Dziekuję za miłe powitanie noo, zapomniałem wypełnić profilu teraz jest trochę więcej szczegółów o mnie Piwko robię w Warszawce, ale plany mam, aby przeniesc browar na działkę pod Sochaczewem. Duza ciemna piwnica pozwoli mi ważyć piwko dolnej fermentacji, a co najwazniejsze, bede tam mogl pomiescic i przechowwac więcej butelek . Marzy mi się duża kadź, ale czy się uda.. zobaczymy ..na razie drożdze przestały szaleć i pianka z pierwszego piwka powoli opada. Tym razem cichą sobie odpuszczę, bo po pierwsze to 'briukit', a po drugie, to nie starczy mi cierpliwosci ;] Przy drugiej warce (polece według planu, czyli druga z ekstraktu, a trzecia juz z zacieraniem), - pszenicznej, nie będe się tak spieszył.. tym bardziej, że nie musi tak długo leżakować Edytowane 26 Stycznia 2008 przez McBolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimber Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam. Stołeczna reprezentacja rośnie w siłę! Oby tak dalej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam nowego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 McBolo no no ambitne plany "duża kadź" i to już przy pierwszej warce. Powodzenia. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan64 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam.Życzę samych udanych warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi