bynek006 Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Witam Zauważyłem ostatnio na butelkach dziwne zanieczyszczenia Nie wiem co to może być Proszę o pomoc Podaję parę zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Czy te butelki są z jednej warki czy z kilku ? Dla mnie to wygląda jak resztki słodu (łuski) dobrze przefiltrowałęś brzęczke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek006 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 3 godziny temu, bynek006 napisał: Witam Zauważyłem ostatnio na butelkach dziwne zanieczyszczenia Nie wiem co to może być Proszę o pomoc Podaję parę zdjęć Jak wyciągnę z butelki a nie chce się odczepić od ścianki przy pomocy płukania Jest twarde jak by jakaś twarda skorupka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Jesli nie schodzi i butelki sa po kilku warkach to proponuje jednak zmiane butelek na nowe. Szkoda ryzykowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek006 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Czyszczę mechanicznie Wiertarka i szczotka Butelki są czyściutkie Filtruje na dwóch wiadrach Jedno w drugim Jedno sito drugie jako odstojnik Myślałem że to raczej jakaś łuska. Może łuska nasiona chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 A przeglądałeś butelki przed wlaniem piwa? Mi to wygląda na przyschnięte larwy jakiegoś owada (muchy?). Czasem spotykam u siebie i po stwierdzeniu, że takie coś jest po myciu butelka wypada z obiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 U mnie coś takiego pojawiło się jak zostawiłem butelki bez umycia na kilka dni. Przed butelkowaniem na pewno niczego takiego nie było. Faktycznie ciężko to umyć, nawet szczotką ciężko doszorować, wiec i ja cześć z nich wywaliłem. Miejsce miało to w okresie letnim kiedy przy brudnych butelkach zbierały się muszki. Jak było chłodniej nie spotkałem się z tym, więc może być że ma to związek z muszkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek85 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 jajeczka jakiegoś owada, gdzieś no forum było już o tym. Ja je usuwam mechanicznie szczotką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matczy Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Też się z tym spotkałem. Zalałem wodą z wybielaczem ACE i po godzinie wszystko się rozpuściło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek006 Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Powiem szczerze że się nie przyglądałem czy butelki są perfekcyjnie umyte Pytania, czy piwo nadaje się do spożycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasekr Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 jw larwy muszki owocowej, wystarczy trochę osadu drożdżowego na dnie i w sezonie letnim muszki są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi