Luk Luk Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dzień dobry, Butelka AMBER NRW 500 ml 40szt z wysyłką 53zł link Butelka do piwa - szklana 0,5 l NRW grubościenna 40szt z wysyłką 101,97zł link Którą butelkę wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Najlepiej iść do sklepu i odebrać po 50gr/szt. + 8-12zł skrzynka Żadna butelka mi nie wybuchła jeszcze, a robiłem już grodzisza mocno gazowanego, więc poszedłbym w te tańsze jeśli koniecznie muszą być nowsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 W większości spożywczych kupisz razem ze skrzynką za 15-20 zł tylko trzeba zmyć nalepki . Po co przepłacać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Dokładnie. Ja kupuję te z tyskiego. A żeby nie bawić się z pleśnią raz w miesiącu kupie 20 szt. z obrzydzeniem wypiję od razu płucze i mam czyste. ? Edytowane 3 Listopada 2018 przez burczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 23 minuty temu, burczas napisał: Dokładnie. Ja kupuję te z tyskiego. A żeby nie bawić się z pleśnią raz w miesiącu kupie 20 szt. z obrzydzeniem wypiję od razu płucze i mam czyste. ? Po co tak cierpieć i w imię czego (Tyskie) ? Przeca i tak flaszki trzeba odmoczyć z etykiet, umyć, zdezynfekować. Obojętnie czy są z Tyskiego, Okocimia, czy innego Żywca. I nie masz skrzynki. Jak pisali wcześniej : spożywczak -> skrzynka + butelki = 15-20 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 1 minutę temu, Joosto napisał: Po co tak cierpieć i w imię czego (Tyskie) ? Ok. Poprawię się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Z tyskiego nie kupuję, bo mają wytłoczoną nazwę browaru Podobnie Lech, Żywiec. Kupuję sobie czasem piwka z browaru m.in Jabłonowo, które maja wytłoczony tekst "Piwo z manufaktury", bądź podobne z browaru Kormoran "Piwo warzone z pasją" Piwa z tych browarów są pijalne, butelki ładne, zgromadziłem tą metodą jakieś 60 szt, reszta, to butelki po Okocimiu. Jestem purystą i nie mogę mieć w jednej warce butelek z pięciu "parafii" A już na pewno nie na stole. Edytowane 4 Listopada 2018 przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 3 godziny temu, fotohobby napisał: Jestem purystą i nie mogę mieć w jednej warce butelek z pięciu "parafii" A już na pewno nie na stole. Szacunek..., mi się nawet nie chce odklejać etykiet. ☺️ Lasek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 6 minut temu, Jancewicz napisał: Szacunek..., mi się nawet nie chce odklejać etykiet. ☺️ To tak ja u mnie. Etykiety schodzą jak w ciepłe dni wkładam piwa do beczki z zimna wodą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) @Jancewiczmnie kręci ich robienie (tu się jedna zielona pojawiła, bo byłem na musiku Edytowane 4 Listopada 2018 przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Nie. No ja taki ambitny to nie jestem. Chyba że wybicie u mnie przy jednym warzeniu będzie miało 100 litrów. To może bym zrobił. A teraz przy moich 20 litrach to nie mam cierpliwości czekać aż dojrzeje i po tygodniu od butelkowania robię degustację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi