garot Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, chciałbym nachmielić na zimno piwo z owocami które już jest już na cichej od 6 dni. (piwo ala smoothie piwojad). Chodzi o to że chciałem aby owoce na 10 dniach na cichej były ale chmiel na 4 dni no i nie wiem czy nie schrzaniłem sprawy bo owoce są na brzeczce na górze i czy jak wsypie chmiel to nie zostanie on na owocach? Edytowane 24 Grudnia 2018 przez garot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Może zostać, pewnie lepiej lekko zamieszać. 10 dni na owoce to trochę mało swoją drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Godzinę temu, Oskaliber napisał: 10 dni na owoce to trochę mało swoją drogą. A możesz poradzić ile w takim razie powinny leżeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ja przeważnie zostawiam na 3-4 tygodnie, choć to może być trochę na wyrost. W każdym razie poniżej 2 tygodni bym się bał, że mi jakieś cukry w nich niedofermentują. garot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dzięki, w takim razie przedłużę cichą. nie wiedziałem że to tyle trzeba. Ale chmielenie na zimno na 4 dni przed butelkowaniem starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Spokojnie wystarczy. garot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi