szczuras Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Fermentuje bw na us 05, wiadro jest w piwnicy bez rurki, miało lekko uchylone wieko. Wczoraj sprawdzałem i wszystko było OK , przed chwilą wracałem z prac i zaszedłem do piwnicy, wieko leżało na podłodze . Pytanie czy będzie infekcja, czy nie ? Na górze była obfita piana. Fermentuje 7 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hophead Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 "Wylać zawsze zdążysz". Poczekaj na koniec fermentacji wtedy spróbuj i się przekonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuras Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 2 godziny temu, hophead napisał: "Wylać zawsze zdążysz". Poczekaj na koniec fermentacji wtedy spróbuj i się przekonasz. Problem w ty że chciałbym wysłać na konkurs i jak się zesra to nie zdążyłem z nowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Uwarz nowe, będziesz miał zapasowe. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 13 godzin temu, Artek33 napisał: miało lekko uchylone wieko. wieko leżało na podłodze . Z ciekawości - masz krasnoludki które ci zdejmują wieko? Bo jak było uchylone to chyba ciśnienie CO2 go nie wywaliło (nawet przy zamkniętym wieku byłoby to zresztą nie lada wyczynem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 9 minut temu, dirk gently napisał: Z ciekawości - masz krasnoludki które ci zdejmują wieko? Moze piana uniosła i spadło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuras Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Krasnale raczej nie. A do piwnicy chodzę tylko ja bo reszta się boi. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Eksplodujących wiek? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuras Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 17 godzin temu, dirk gently napisał: Eksplodujących wiek? Niewiem leżało na podłodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Jeśli fermentor był szczelnie zamknięty "zerwanie" pokrywy,może się wydarzyć.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dokladnie. Widocznie pokrywka byla docisnieta, wytworzylo sie za wysokei cisnienie i wystrzelilo pokrywke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuras Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 A możliwa infekcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 A możliwa infekcja ? Wróżenie z fusowWysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ciezko cokolwiek wnioskowac. Zalezy tez w jakim stopniu fermentacji bylo juz to piwo i jak dlugo bylo bez pokrywy. Poczekaj cierpliwie, nic tam nie grzeb, moze wszystko bedzie okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi