bimbelt Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Zapraszamy do udziału w konkursie. Kategorie: Brut IPA, Schwarzbier, Wheatwine, Flanders Red Ale Więcej szczegółów i zgłoszenia na: http://szkpd.pspd.org.pl Zapraszamy też do śledzenia aktualności na FB: https://www.facebook.com/SzKPD/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymus Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Mam problem z rejestracją Brut IPA - co należy wpisać w zakładce "dodatkowe informacje" tj. Konkretny typ, specjalne dodatki, styl klasyczny, moc i/lub kolor są wymagane. Co się kryje w pojęciu - konkretny typ? dodatki - chodzi o enzymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymus Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 I kolejne pytanie: wdg. regulaminu "Wszelkie inne oznaczenia, w tym etykiety domowe i oznaczenia na kapslach, są niedopuszczalne" - w jaki sposób mogę ominąć ten punkt jeśli butelki mam już zakapslowane firmowym kapslem (z logo browaru)? Czy zamazanie flamastrem pomoże i piwo nie zostanie wykluczone? Skąd takie obostrzenie? Większość konkursów zezwala na oznaczenia na kapslach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 8 minut temu, Przymus napisał: I kolejne pytanie: wdg. regulaminu "Wszelkie inne oznaczenia, w tym etykiety domowe i oznaczenia na kapslach, są niedopuszczalne" - w jaki sposób mogę ominąć ten punkt jeśli butelki mam już zakapslowane firmowym kapslem (z logo browaru)? Czy zamazanie flamastrem pomoże i piwo nie zostanie wykluczone? Skąd takie obostrzenie? Większość konkursów zezwala na oznaczenia na kapslach. Z tego co kojarzę, to w większości jak nie we wszystkich konkursach taki zapis jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 4 godziny temu, Przymus napisał: I kolejne pytanie: wdg. regulaminu "Wszelkie inne oznaczenia, w tym etykiety domowe i oznaczenia na kapslach, są niedopuszczalne" - w jaki sposób mogę ominąć ten punkt jeśli butelki mam już zakapslowane firmowym kapslem (z logo browaru)? Czy zamazanie flamastrem pomoże i piwo nie zostanie wykluczone? Skąd takie obostrzenie? Większość konkursów zezwala na oznaczenia na kapslach. 4 godziny temu, Pakakuna napisał: Z tego co kojarzę, to w większości jak nie we wszystkich konkursach taki zapis jest W większości jeśli nie wszystkich jest zapis że Cytat Dopuszczone zostaną butelki z oznaczeniamina kapslach Ale dla własnego dobra lepiej kapslować gołymi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 4 godziny temu, anteks napisał: W większości jeśli nie wszystkich jest zapis że Ale dla własnego dobra lepiej kapslować gołymi ? A co z delikwentami jak ja, którzy wheat wine uwarzyli dawno temu, zanim konkurs został ogłoszony i mam numer warki na każdym kapslu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Nie wiem czym oznaczacie kapsle, ale ślad po pisaku, którym ja oznaczam schodzi po dłuższym trzymaniu w dłoni. Na przykład w czasie podróży samochodem, kiedy trzymam kapsel, bo nie mam go gdzie wyrzucić. Oczywiście nie ja prowadzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 desprej czy jakiś zmywacz do paznokci powinien usunąć większość markerów bez śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Piwo na konkurs nie powinno mieć kapsla "firmowego" ani oznaczeń. Ślad markera można usunąć za pomocą zmywacza do paznokci. @Przymus Jeśli nie ma innej możliwości to prześlij piwo z kapslem firmowym. Mamy jeszcze naklejki, którymi możemy kapsel zamaskować. Poza tym sędziowie sami sobie piwa nie polewają na naszym konkursie, więc kapsla nie będą mogli widzieć. Edytowane 25 Lutego 2019 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymus Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 W dniu 25.02.2019 o 14:33, bimbelt napisał: Piwo na konkurs nie powinno mieć kapsla "firmowego" ani oznaczeń. Ślad markera można usunąć za pomocą zmywacza do paznokci. @Przymus Jeśli nie ma innej możliwości to prześlij piwo z kapslem firmowym. Mamy jeszcze naklejki, którymi możemy kapsel zamaskować. Poza tym sędziowie sami sobie piwa nie polewają na naszym konkursie, więc kapsla nie będą mogli widzieć. Dzięki za odpowiedź. Piwo już wysłałem, zdarłem nadruk papierem ściernym a potem zamalowałem całość markerem na czarno. Po mojemu - wygląda to nawet niezgorzej:) Na przyszłość będę pamiętał żeby używać gołych kapsli dla piw konkursowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Po zakończeniu zgłoszeń czas na krótkie podsumowanie. Zgłoszono 75 piw: - 35 Brut IPA - 17 Schwarzbier - 13 Flanders Red Ale - 10 Wheatwine Dzisiaj rozpoczynamy kodowanie i weryfikację wpłat. Eliminację w sobotę, 15 marca. Finały w niedzielę, 16 marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Lista finalistów (kolejność przypadkowa): Schwarzbier: - Gumieniak Robert - Reczek Jarosław - Poręba Paweł Wheatwine: - Waloszczyk Jan - Švach Janusz - Necel Adam - Paradowski Przemysław Flanders Red Ale: - Wójciak Andrzej - Nowak Łukasz - Przeniesławski Jan - Powroźnik Paweł - Brzeziński Piotr - Milczarczyk Artur - Kowalewski Paweł Brut IPA: - Lesiak Artur - Milczarczyk Artur - Pochwat Bartłomiej - Stachowski Jacek - Ostrowska-Kamińska Anna - Kamiński Sławomir - Zakrzewski Sławomir - Piotrowski Marcin - Gaza Krystian - Zwodziński Grzegorz - Gasek Wojciech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Dziękujemy wszystkim serdecznie za udział, a wspaniałym sponsorom za wsparcie. Przedstawiamy wyniki końcowe: Brut IPA 1. Milczarczyk Artur 40,00 2. Zwodziński Grzegorz 38,00 3. Zakrzewski Sławomir 37,67 4. Lesiak Artur 37,33 5. Ostrowska-Kamińska Anna 33,67 6. Kamiński Sławomir 33,00 7. Piotrowski Marcin 31,33 8. Stachowski Jacek 29,67 9. Gaza Krystian 28,67 9. Gasek Wojciech 28,67 10. Pochwat Bartłomiej 25,33 Flanders Red Ale (o kolejności decydowały tzw. małe punkty) 1. Wójciak Andrzej 39 2. Brzeziński Piotr 39 3. Nowak Łukasz 32 4. Przeniesławski Jan 29,33 5. Powroźnik Paweł 28 6. Milczarczyk Artur 28 7. Kowalewski Paweł 27 Wheatwine 1. Waloszczyk Jan 40 2. Švach Janusz 38 3. Paradowski Przemysław 37 4. Necel Adam 36 Schwarzbier 1. Poręba Paweł 38,25 2. Reczek Jarosław 37,75 3. Gumieniak Robert 31,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Metryczki eliminacyjne są już dostępne do ściągnięcia w systemie zgłoszeniowym. Finałowe powinny być gotowe w ciągu najbliższego tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Witam, niestety po zalogowaniu się i ściągnięciu pliku z metryczką, nie da się go otworzyć. Próbowałem na telefonie czy komputerze. EDIT: Na innym komputerze otworzyłem normalnie, widać u mnie błąd. Edytowane 23 Marca 2019 przez Wajcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Pliki zostały sprawdzone w programie Acrobat. Polecam jego użycie, bo słyszałem już kilka głosów, że są problemy z otwarciem na niektórych urządzeniach mobilnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Można już ściągnąć metryczki finałowe Brut IPA z systemu zgłoszeniowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Wszystkie metryczki finałowe już w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi