coder Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Potrzebuje kilku zdjęć do upiekszenia artykułu o pomiarach gęstości. Są dość standardowe, więc nie ma sensu, zeby ja je sobie pstrykał po amatorsku, na pewno ktoś z was ma piękne własne zdjęcia którymi chciałby się pochwalić na łamach naszego kwartalnika. Chodzi mi o ilustrację pomiarów: zdjęcie areometru i menzurki, refraktometru, zdjęcie robienia pomiaru areometrem, refraktometrem, może pobieranie i chłodzienie próbki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Jeśli nikt się nie zgłosi podeślę wieczorem pomiar w menzurce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 CODER ja właśnie będę wysyłał takie zdjęcia do Ziemka w pełnym wymiarze. Mogę Ci podesłać, ale wieczorem pomniejszone próbki może coś wybierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 CODER ja właśnie będę wysyłał takie zdjęcia do Ziemka w pełnym wymiarze. Mogę Ci podesłać, ale wieczorem pomniejszone próbki może coś wybierzesz. Nie nie, od razu do Ziemka, w końcu i tak wszystko do niego ma trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 pewno ktoś z was ma piękne własne zdjęcia którymi chciałby się pochwalić na łamach naszego kwartalnika. . Co to za kwartalnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 pewno ktoś z was ma piękne własne zdjęcia którymi chciałby się pochwalić na łamach naszego kwartalnika. . Co to za kwartalnik ? Stowarzyszenia, mniemam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 pewno ktoś z was ma piękne własne zdjęcia którymi chciałby się pochwalić na łamach naszego kwartalnika. . Co to za kwartalnik ? Stowarzyszenia' date=' mniemam [/quote'] piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Co to za kwartalnik ? Stowarzyszenia' date=' mniemam [/quote'] piwowarów Domowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Stowarzyszenia' date=' mniemam [/quote'] piwowarów Domowych ? No a jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 piwowarów Domowych ? No a jakich? polskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Znowu potrzebuję zdjęć, tym razem do artykułu o śrutowaniu: śruta, śrutowanie, śrutowniki, samoróbki, napędy i przeróbki. Zdjecia dobrej jakości i dużej rozdzielczości, do opublikowania w kwartalniku Piwowar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jak nie zapomnę zrobię jutro przy śrutowaniu. MaltMill z napędem elektrycznym od wyciągarki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 zdjęcia mojej samoróbki są w albumie, jeśli będą zdatne, możesz korzystać. W razie potrzeby mogę zrobić dodatkowe, dokładniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Teraz potrzebuję zdjęcia regulatora temperatury RT-2CO sterującego lodówką, ma ktoś może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Teraz potrzebuję zdjęcia regulatora temperatury RT-2CO sterującego lodówką, ma ktoś może? Przesłałem linka na PW do zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Teraz poszukuję dobrych zdjęć do zilustrowania : - napowietrzania brzeczki - coś o osadzie gorącym i zimnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Jak takie by odpowiadało to prześlę na email. http://screenshooter.net/6126290/ceicqpk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Przełom? OK, ślij od razu do Ziemka, red.nacz.: piwowar[x]pspd.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Przełom?OK, ślij od razu do Ziemka, red.nacz.: piwowar[x]pspd.org.pl Tak, przełom i to bardzo ładny. Szkoda, że jak przyniosłem aparat, największe kawałki zanurkowały i chyba się rozbiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Przełom?OK, ślij od razu do Ziemka, red.nacz.: piwowar[x]pspd.org.pl Dostałem 4 ładne zdjęcia, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia dotyczącego napowietrzania: może być dekantacja z rozchlapywaniem brzeczki, kołysanie fermentorem, zdjęcia pompki akwaryjnej, może butli z tlenem? W ostateczności sam coś napstrykam, ale fotograf ze mnie żaden, a przecież widzę, że na forum jest wielu utalentowanych amatorów fotografików. A zdjęcie będzie w opublikowane poczytnym magazynie - co za sława i chwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Mogę poszukać oryginału (tzn trochę większy kadr) do tego zdjęcia: http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=35&pos=7 Może się nada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia dotyczącego napowietrzania: może być dekantacja z rozchlapywaniem brzeczki, kołysanie fermentorem, zdjęcia pompki akwaryjnej, może butli z tlenem? W ostateczności sam coś napstrykam, ale fotograf ze mnie żaden, a przecież widzę, że na forum jest wielu utalentowanych amatorów fotografików. A zdjęcie będzie w opublikowane poczytnym magazynie - co za sława i chwała Ja co najwyżej mogę zrobić zdjęcie pompki akwarystycznej z wężem i kamieniem. Jeżeli chcesz to pisz. W piątek lub sobotę mógłbym wykonać takie zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Wszystko się przyda, jak nie do tego artykułu, to do innego, przysyłajcie - byle w dobrej rozdzielczości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 To co zawsze, tym razem tematy: - chłodzenie brzeczki - mycie i dezynfekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi