grzesiuu Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 W rmf classic dziś słuchałem że dziś czyli 25 dzień maja to dzień piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IndY Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem, więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. No i żeby Poznaniacy (lub ludzie z poznańskimi tradycjami) nie poszaleli zdjęto grodziskie No a już się nad dwoma zestawami zastanawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 weź hefeheizen i uwędź część słodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 weź hefeheizen i uwędź część słodów A to ja wiem, ale zmierzam do czego innego. BA szczwanie wyrzucił z oferty najtańszy zestaw. Też bym tak zrobił. Swoją drogą grodzisz mnie kusi, ale nie wiem czy stylowo trzymać się tak ogromnego chmielenia, czy zrobić pod siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 tu w BA chmielą aromatycznym 50 g na 20 litrów to nie daje tak dużej goryczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Wszystkiego najlepszego wszystkim Piwowarkom i Piwowarom z okazji naszego święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem, więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam Fajna inicjatywa. Czy pozostałe sklepy jakoś odpowiedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem' date=' więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam[/quote'] Fajna inicjatywa. Czy pozostałe sklepy jakoś odpowiedzą? CP też ma promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A ja z tej okazji warzę Californijskiego Lagra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich Piwowarek i Piwowarów!! Czy jest jakiś powód dla którego ten dzień jest akurat dzisiaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ja od południa degustuje piwa.Teraz idę do sasiadów na dalsze degustacje.A co mi tam,w takie święto mogę poszaleć z sąsiadami.Wszystkiego najlepszego.:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A ja sobie uwarzę Grodzisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A piwowar w średniowieczu to był, jak się okazuje, nie byle kto. Czytam sobie o powstaniu Hanzy: http://prawica.net/opinie/22013 i w statusie miasta Bremy było zapisane: ?Pierwsze miejsce należy się burmistrzowi, rajcom oraz ich żonom i dzieciom, jak też dalszej rodzinie. Drugie należy się najznamienitszym kupcom, piwowarom i innym obywatelom o podobnym stopniu zamożności. Trzecie zaś rzemieślnikom, żeglarzom i podobnie sytuowanym obywatelom. Czwarte miejsce zajmuje służba, rybacy i inni ludzie morza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A ja otworzę ostatnią butelkę mojego piwa. Ma min. 3 lata. Nawet nie wiem która to warka, a dowcip polega na tym, że rok temu dałem dwie flaszki sąsiadom. Po pierwszej stwierdzili, że jest be, bo drożdże posłały ich do wc i druga flacha stała w szafie, o czym dowiedziałem się trzy dni temu. Poprosiłem o zwrot Więc sobie wypiję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Z okazji Dnia Piwowara na wp.pl ukazał się wywiad z dr Andrzejem Sadownikiem: W polskich browarach coraz trudniej spotkać piwowara, za to coraz więcej osób szczyci się mianem piwowara domowego. 25 maja to święto piwowarów. O domowym piwowarstwie opowiada Andrzej Sadownik, doktor nauk chemicznych, wykładowca Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i ojciec polskiego piwowarstwa domowego. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Piwo-jest-godne-tego-zeby-sie-nim-zajmowac,wid,12305207,wiadomosc.html Edytowane 25 Maja 2010 przez Mason Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi