kubahuet Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam!!! Potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych. Za miesiąc będę dokonywał zakupu automatycznego gara warzelniczego. Bradzo bym prosił o rady który z tych trzech wybrać. Wielkie dzięki za wszystkie porady. 1.https://www.electronic-star.pl/Dom-i-Rozrywka/Artykuly-Gospodarstwa-Domowego/Urzadzenie-do-schladzania/Brauheld-35-kociol-warzelny-35-litrow-30-140-C-pompa-obiegowa-stal-nierdzewna-35-Ltr.html?listtype=search&searchparam=klarstein kocioł 2.https://www.electronic-star.pl/Dom-i-Rozrywka/Artykuly-Gospodarstwa-Domowego/Urzadzenie-do-schladzania/Mundschenk-kociol-zacierowy-zestaw-do-warzenia-piwa-2500W-30l-stal-nierdzewna.html?listtype=search&searchparam=klarstein kocioł 3.https://marxam.pl/brewster-beacon-brewster-beacon,c516,p4601,pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Numer 2 i 3, to praktycznie to samo, inny brand, ten pierwszy jedynie troszke inna konstrukcja, ale zasada ta sama, zalety i wady tez, z tego pierwszego chyba latwiej wymontowac pompe w razie zatoru, ale tez przy odpowiednim uzytkowaniu ta pompa sie nie zatka, u mnie sie to jeszcze ani razu nie zdarzylo. Cena kazdego podobna, rozmiarowo tez, Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ja używam cobbra cb-5 i nie narzekam tylko jedna sprawa , żaden z tych garów nie jest automatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 https://allegro.pl/oferta/kociol-warzelny-40l-do-wrzatku-piwa-10010891-lcd-7612179734?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=polecane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawencjusz Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Też się nad tym zastanawiam. Przeglądam wątek o GF i Coobro-podobnych, ale tam jest już napisane, że ciężko się w tym połapać i wyciągnąć jakieś jednoznaczne wnioski. Może ktoś się pokusi o podsumowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymbarck Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 14 minut temu, pawencjusz napisał: Też się nad tym zastanawiam. Przeglądam wątek o GF i Coobro-podobnych, ale tam jest już napisane, że ciężko się w tym połapać i wyciągnąć jakieś jednoznaczne wnioski. Może ktoś się pokusi o podsumowanie? Podsumowanie jest bardzo proste. Wszystkie gary są sprowadzane z chin pod inna nazwą Dodaj do tego jeszcze dwie zasadnicze różnice w postaci umiejscowienia pompki na zewnątrz i wewnątrz oraz sposobu montażu rurki odpływowej w koszu;). Czytając dalej fora. Po zakupie będziesz musiał jej lekko zmodyfikować dokupując hopstopery, hodsidery wywalając bezużyteczną bazookę. Niektórzy jeszcze wymieniają sita w koszu. Osobiście kupiłem używanego Maischfesta (uboższa wersja powyższych) do tego pompka i szybkozłączki z Chin i za połowę ceny mam automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 29 minut temu, pawencjusz napisał: Też się nad tym zastanawiam. Przeglądam wątek o GF i Coobro-podobnych, ale tam jest już napisane, że ciężko się w tym połapać i wyciągnąć jakieś jednoznaczne wnioski. Może ktoś się pokusi o podsumowanie? Trudno o podsumowanie bo raczej nikt nie uzywa wszystkich Przy tym ostatnim linku z mraxama jest chyba zbyt wiele wodotrysków. Zamiast kranika wstawiono płynowskaz. Będzie problem z myciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych132 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Kocioł z linku trzeciego nie ma kranu więc będzie uciążliwy w używaniu - nie mam, Kocioł pierwszy z tego co widzę ma pobór brzeczki przez kran. Wyobrażam sobie zapaćkaną podłogę przed kotłem podczas odpinania złączki. Ma też mały obieg antyprzypaleniowy ale jeśli to ma być pompowane przez bazookę to nie ma prawa działać - nie mam, Kocioł drugi - pompę wyjmuje się bez problemu, kolanko górne mogło być zrobione jak w kotle pierwszym, nic nie trzeba przerabiać pod warunkiem że chmielisz w skarpecie albo czymś podobnym, wtedy podczas warzenia włączasz duży obieg i kierujesz go do skarpety, bazooka wtedy jes OK - mam. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Krzych132 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ten z pierwszego linka jeszcze dwa dni temu na amazonie był do kupienia za ok. 1400zł. Proponuję szukać również tam, ceny często sporo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 A czy korzysta ktoś z trybu automatycznego w tych kociołkach? Mam Royal Catering i poległem przy zapisie wprowadzonych kroków zacierania i chmielenia.Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zasada działania jest taka sama, zostaje kwestia wykonania itd. Ja używam GF bez żadnych dodatkowych przeróbek i jestem mega zadowolony. Więc wszystkim polecam tego typu urządzenia. Jeżeli już to wybrałbym taki gdzie dostęp do pompy jest łatwiejszy i szybszy. Druga sprawa to łatwa możliwość podnoszenia pokrywki np. podczas zacierania. Nie widziałem tego na żywo ale ze zdjęć wydaje mi się to praktyczniejsze w pierwszym przypadku ze względy na wężyk (ale mogę się mylić :/ ) a nie sztywną rurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 W dniu 25.04.2019 o 09:34, giekon napisał: Zasada działania jest taka sama, zostaje kwestia wykonania itd. Ja używam GF bez żadnych dodatkowych przeróbek i jestem mega zadowolony. Więc wszystkim polecam tego typu urządzenia. Jeżeli już to wybrałbym taki gdzie dostęp do pompy jest łatwiejszy i szybszy. Druga sprawa to łatwa możliwość podnoszenia pokrywki np. podczas zacierania. Nie widziałem tego na żywo ale ze zdjęć wydaje mi się to praktyczniejsze w pierwszym przypadku ze względy na wężyk (ale mogę się mylić :/ ) a nie sztywną rurkę. Wypinasz z camlocka i masz dostęp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ja mam taki : https://www.electronic-star.pl/Dom-i-Rozrywka/Artykuly-Gospodarstwa-Domowego/Urzadzenie-do-schladzania/Hopfengott-kociol-zacierny-30-litrow-30-140-C-pompa-obiegowa-stal-nierdzewna-30-Ltr.html W Niemczech cenowo wypada nawet lepiej niz w Polsce, ale i tak mysle ze jest najtanszy z calej konkurencji. Ma minusy i plusy tak jak wszystkie kociolki z tego segmentu cenowego. Jesli chodzi o jakosc jest okej, ale o wytrzymalosci nie moge sie zbytnio wypowiedziec bo sam nie mam go jakos bardzo dlugo. Zrobilem na nim dopiero z 7 warek. Zasada dzialania wszystkich tego typu kociolkow jest podobna - roznice sa jedynie w sterowniku. W modelu ktory ja Ci wyslalem nie ma mozliwosci zapisywania receptur, a temperatury sa do 4 krokow - mi to wystarcza. Z tego co wiem Klarstein ma wiecej krokow temp. mozliwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargh Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 W dniu 24.04.2019 o 19:04, Krzych132 napisał: Kocioł z linku trzeciego nie ma kranu więc będzie uciążliwy w używaniu - nie mam, Trochę odkopuję temat, ale mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego brak kranu będzie uciążliwy, skoro jest pompa i nawet przy myciu można od razu wszystko przepuścić przez cały układ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Kran to kran, zawsze latwiej, odkrecasz.i leci, ale.to chyba nie jest mega problem, kran nierdzewny ze srubunkiem 40pln, robisz dziure, wkrecasz kran, gotoweWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 3 godziny temu, Gargh napisał: skoro jest pompa To nie jest pompa tylko upierdliwa pompeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargh Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Zwał jak zwał, bardziej chodziło mi o to, że zakładając że pompa jest sprawna i pompuje, nie widzę aż tak dużego zastosowania dla kranu. Jeśli jest niesprawna, to całe urządzenie jest do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi