Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jaroM6 Opublikowano 23 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Tak się pochwalę swoim najnowszym dziełem automatyczna myjka na 60 butelek mycie 3 etapowe Najgorsza robota w browarze to zawsze mycie butelek Gąska, elroy, Cheatek i 8 innych 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogshi Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Wow fajna sprawa! Gratulacje!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Dzijzyskrajst! Ile chcesz za to? Dysze do mycia zrobione z dysz spawalniczych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 dysze z junkersa nie wyceniłem jeszcze całości Robert87 i Muchor 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helcik Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Super sprawa! ale koszt pewnie przechodzi budżet domowego browaru. Możesz podać parametry pomp i ich cenę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 pompy to zwykłe ogrodowo hydroforowe 1100W cisnienie 6-Bar koszt jednej około 160zł Helcik i Robert87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 I to wszystko do browaru domowego? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Mają rozmach ....... Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 4 godziny temu, jaroM6 napisał: dokładnie Ile tego piwa miesięcznie warzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Też się kiedyś zastanawiałem nad zrobieniem takiej myjki. Ale przy moim warzeniu około 40 do 80 butelek w miesiącu i dobrze płucząc po wypiciu nie muszę używać szczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 17 godzin temu, jaroM6 napisał: dysze z junkersa nie wyceniłem jeszcze całości Mam do ciebie niedaleko. Może zrobisz usługę mycia zabrudzonych butelek ? Browar Prezbiterium 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V4IN Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 20 godzin temu, jaroM6 napisał: dysze z junkersa nie wyceniłem jeszcze całości Mozesz coś wiecej powiedziec? Jaka mają srednice itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 może jakiś filmik z mycia ? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Maszyna rozbija bank. Ileż to ludzie wysiłku włożą w unikanie wysiłku. Cudo. Jakie masz wybicie/rok, że taką armatę skonstruowałeś? U mnie po jednokrotnym umyciu kilkunastu skrzynek butelek, skończył się problem mycia. Po wypiciu płuczę na bieżąco i odstawiam, przed butelkowaniem tylko odkażanie. Parę pytań technicznych: -sterownik ustala czasy pracy kolejnych pomp, po czym otrzymujesz gotowe czyste butelki? -skoro na każdą "chemię" masz osobną pompę, to po co elektrozawory? Zgaduję, że sterują odpływem do właściwej kadzi aby zachować cyrkulację danego płynu, ale może mają też jakieś dodatkowe zastosowanie. -czemu jeden z filtrów-osadników jest skierowany w bok zamiast w dół? -jaką chemię stosujesz? Mosiądz lubi wchodzić w interakcje z wieloma miksturami. Wręcz rozpływa się na samą myśl o tym. Edytowane 25 Maja 2019 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 9 godzin temu, c64club napisał: U mnie po jednokrotnym umyciu kilkunastu skrzynek butelek, skończył się problem mycia. Po wypiciu płuczę na bieżąco i odstawiam, przed butelkowaniem tylko odkażanie. Hahaha. U mnie tak samo. Z lenistwa, systematycznie po wypiciu płuczę i odstawiam do góry dnem. ? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 14 godzin temu, c64club napisał: Maszyna rozbija bank. Ileż to ludzie wysiłku włożą w unikanie wysiłku. Cudo. Jakie masz wybicie/rok, że taką armatę skonstruowałeś? U mnie po jednokrotnym umyciu kilkunastu skrzynek butelek, skończył się problem mycia. Po wypiciu płuczę na bieżąco i odstawiam, przed butelkowaniem tylko odkażanie. Parę pytań technicznych: -sterownik ustala czasy pracy kolejnych pomp, po czym otrzymujesz gotowe czyste butelki? -skoro na każdą "chemię" masz osobną pompę, to po co elektrozawory? Zgaduję, że sterują odpływem do właściwej kadzi aby zachować cyrkulację danego płynu, ale może mają też jakieś dodatkowe zastosowanie. -czemu jeden z filtrów-osadników jest skierowany w bok zamiast w dół? -jaką chemię stosujesz? Mosiądz lubi wchodzić w interakcje z wieloma miksturami. Wręcz rozpływa się na samą myśl o tym. sterownik ustala czas pracy każdej pompy i czas pracy zaworu na spuscie żeby nie pomieszać płynów filtr akurat tak zakręcony to bez różnicy stosuję na początku NaOH potem woda s kwaskiem na koncu woda czysta idzie do kanału ale pompa zasysa wodę ze zbiornika uzupełnianego z wodociągu Moje wybicie to 160L ale warzę niezbyt często,butelki mam w różnym stanie bo dużo piwa krąży po rodzinie i znajomych a wracają butelki nieumyte wszystkie elementy mosiężne wytrzymają dużo a z nierdzewki koszty okropne Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) W takim razie kontroluj mosiądze mające kontakt z NaOH. Pozostajacy w nich ług może je żreć bez litości. Moje wynalazki przestaly krazyc po ludziach, ktorzy zwracali zaplesniale i nie dali sie przekonac do wyplukania. Dla niektorych lałem w PETy i szkła po kraftach, z ktorych naklejek nie dalo sie odmoczyc. Edytowane 26 Maja 2019 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Kuc Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Chętnie zobaczę na własne oczy... można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 13 godzin temu, Damian Kuc napisał: Chętnie zobaczę na własne oczy... można? Po 4latach to zapewne wyszla nowsza wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Kuc Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 W dniu 2.02.2023 o 14:49, anteks napisał: Po 4latach to zapewne wyszla nowsza wersja To ja chętnie odkupię starą o ile mnie na nią stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi