dziedzicpruski Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 zrobiłem lagera (standardowy),dzisiaj przelewałem do butelek i coś zauważyłem dziwnego na powierzchni ,na początku myślałem ,ze to jest zebrany z małe skupuiska pęcherzyków gaz (widziałem już coś takiego wcześniej),po pobraniu próbki okazało się ,że jest to galaretowata substancja (coś jak mikro-chełbia),zdjęcia niestety nie zrobiłem(piwo w butelkach-smakowało w miarę normalnie) ,czy ktoś się z czymś takim spotkał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jak piwo dobrze smakuje, to pewnie drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 ale to nie wygląda jak drożdże,ma to konsystencje mokrej waty,da sie to zrolować w mały smark .wygląda jak jakiś posiew na szalce petriego (czy jak to tam sie nazywa) .nie było żadnej błony jak w kiszonych ogórkach ,tylko takie jakby małe kłąbki galaretowate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jakaś infekcja niegroźna, mniejsza o nazwę. Butelkuj i spijaj w miarę szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 butelkuj, wypijesz jak Cie przysuszy ja niedługo takiego pilsa rozleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi