zegancio Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Czy dobrym pomysłem jest uwarzenie NE na rozhulanych drożdżach dedykowanych do kolsch? Mam w obiegu Omega Yeast Kolsch II które wg producenta średnio flokują, dają rześki profil lekko owocowy i podkreślają aromat chmieli. Oczywiście jest to luźna dywagacja i zdaję sobie sprawę że można użyć "lepszych" drożdży do NE ale z drugiej strony kusi mnie aby spróbować coś nie banalnego. Edytowane 18 Listopada 2019 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 XDWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasuke5055 Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 XDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 No nie wiem co w tym takiego XDD. Powstały co najmniej dwa takie piwa w tym jedno "komercyjne" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółtek Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 17 godzin temu, zegancio napisał: (...) z drugiej strony kusi mnie aby spróbować coś nie banalnego. Piwa nie zepsujesz, więc warto spróbować. O ile nie idzie na konkurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Problem z tymi drożdżami jest taki ,że muszą się ułożyć (młode piwa na nich są raczej b.słabe) , z drugie po zamieszaniu są bardzo pyliste i jakby takie mączne, więc pod tym względem pasowałyby , może to nachmielenie przykryje mankamenty młodego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi