Skocz do zawartości

Krótka fermentacja KRIEKA


Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie...  wstawilem swoje 3cie piwko   tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie :P

Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam.

P.S  Fermentacja w temp +/- 22st

Edytowane przez Yogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa.

 

To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać.

 

Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie.

 

Edit: brewkit od breferm cherry ale?

Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze.

 

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.