Yogi Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie... wstawilem swoje 3cie piwko tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam. P.S Fermentacja w temp +/- 22st Edytowane 18 Listopada 2019 przez Yogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa. To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać. Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie. Edit: brewkit od breferm cherry ale? Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze. Edytowane 18 Listopada 2019 przez zasada vmario 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 To kriek czy cherry ale, bo różnica jest kolosalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się