anatom Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zasysana brzeczka zbija młóto. Możliwe że tworzą się jakieś kanaliki przepływu i brzeczka nie dociera wszędzie tak jak powinna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 W dniu 24.12.2019 o 16:41, anatom napisał: W trakcie zacierania ustaw przepływ na minimum, taki aby leciało. u mnie leci tak VID_20191018_105729.3gp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 W dniu 24.12.2019 o 00:30, x1d napisał: Stosujesz jakieś modyfikacje kosza/sita/kotła? Jestem po drugiej warce na tym sprzęcie i dotychczas wydajność również nie powala... na dnie kosza jest dodatkowa siatka oraz hopstoper w snie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Siatkę mam 0,25mm, wypróbuję. edit: okazuje się, że siatka razem z opakowaniem wylądowała na śmietniku w ferworze świątecznych porządków... No więc, wypróbuję 0,2, jak dojdzie. Edytowane 26 Grudnia 2019 przez x1d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Odkopie stary temat żeby nie zakładać nowego. Wydaje mi się że gdzieś czytałem ale nie mogę się teraz doszukać gdzie. Chodzi o to że kupiłem nowy kocioł 65l ale okazało się że nie ma w zestawie tej rurki przelewowej z sita w górę przez środek. Czym ją zastąpić? Ewentualnie czy jest ona niezbędna i można zaślepić tę dziurę i warzyć bez? Zwrot czy reklamacja nie wchodzi w grę niestety, gdyż zakupiłem na olx z tzw. stock'u za dobrą cenę ale bez gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 2 godziny temu, pero napisał: Odkopie stary temat żeby nie zakładać nowego. Wydaje mi się że gdzieś czytałem ale nie mogę się teraz doszukać gdzie. Chodzi o to że kupiłem nowy kocioł 65l ale okazało się że nie ma w zestawie tej rurki przelewowej z sita w górę przez środek. Czym ją zastąpić? Ewentualnie czy jest ona niezbędna i można zaślepić tę dziurę i warzyć bez? Zwrot czy reklamacja nie wchodzi w grę niestety, gdyż zakupiłem na olx z tzw. stock'u za dobrą cenę ale bez gwarancji. Możesz zaślepić, tylko trzeba wtedy zwracać uwagę, żeby na dole nie wyschło, jak się sito przytka. Może się też przelać górą kosza, wtedy mogą powpadać ziarna na dół. Ja już robię bez tej rurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 ja swoją rurkę wywaliłem i zaślepiłem otwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ok też zaślepilem. Na dniach pierwsza warka. Czy tym zaworkiem mogę regulować moc pompki? Nie ma zagrożenia że się przepali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwitom Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Godzinę temu, pero napisał: Ok też zaślepilem. Na dniach pierwsza warka. Czy tym zaworkiem mogę regulować moc pompki? Nie ma zagrożenia że się przepali? Możesz spokojnie regulować, nic się nie przepali. Oczywiście jak chcesz całkiem wstrzymać cyrkulację, to lepiej pompkę wyłączyć przyciskiem niż całkiem zamykać zawór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi