Saladyn Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witam po prawie roku zajrzałem do pudła z Red Flanders Ale i zastałem taki widok czy to normalne czy to infekcja? dodam tylko że w smaku mocno kwaśne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Wygląd jest mało istotny, ważne jak smakuje. Jak ma dobry smak i nie zrobił się z tego ocet to butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 23 minuty temu, Saladyn napisał: Witam po prawie roku zajrzałem do pudła z Red Flanders Ale i zastałem taki widok czy to normalne czy to infekcja? dodam tylko że w smaku mocno kwaśne ta "korona" jest zapewne od sachow. ciezko natomiast powiedzieć co to jest za zawiesina w toni. Jak wyzej - nie ma octu (duzo), apteki, plesni to jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Od sacchów jest to beżowe wyżej, przy tafli to już wygląda biofilm. Co oczywiście nie jest niczym dziwnym, jak się robi piwo na brettach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladyn Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Postanowiłem zabutelkować to piwo, czy mogą być problemy z nagazowaniem ? czy lepiej użyć świeżych drożdży ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 ja butelkuję bez cukru flandry, traktuje je jak coś w rodzaju wina, gaz je trochę badziewi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 W dniu 19.12.2019 o 17:25, Saladyn napisał: Postanowiłem zabutelkować to piwo, czy mogą być problemy z nagazowaniem ? czy lepiej użyć świeżych drożdży ? Po pół roku to raczej się nagazuje spokojnie. Inna sprawa, że to zdecydowanie za szybko na butelkowanie flandersa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się